Oulussa kehitetään kaupunkikulttuuria

Oulun kaupunki suunnittelee ohjaavansa kehittämisrahaa tänä vuonna erityisesti kaupunkikulttuuriin. Rahalla olisi tarkoitus toteuttaa jatkossakin Valoa Oulu –valaistusfestivaali, joka järjestettiin ensi kertaa viime syksynä.

Oulu
Valokuvia Valoa Oulu -tapahtumasta Instagramissa.
Yle

Oulun kaupunginhallituksessa käsiteltävien suunnitelmien mukaan Oulun kaupunki olisi rahoittamassa muun muassa ensi syksyn Valoa Oulu -festivaalia yli 200 000 eurolla.

Valoa Oulu -festivaali järjestettiin ensi kertaa viime syksynä ja se perustui Oulun yliopiston arkkitehtuurin osaston ja Uuden Oulun juhlavuoden ideakilpailuun. Sen toteuttivat arkkitehtiopiskelijat ja tarkoituksena oli parantaa uudella valaistuksella ja valotaideteoksilla Oulun pimeän ajan ilmettä.

Erityisvalaistuksia ja valoteoksia nähtiin muun muassa Oulujoen padolla, Kiimingin kirkossa ja Koitelin koskilla. Myös Kauppatorin seutua ja rannan aittoja ja monia siltoja valaistiin poikkeuksellisilla tavoilla.

Oulu aikoo vahvistaa kaupunkikulttuuria myös rahoittamalla Lasaretin väylän hankkeita 50 000 eurolla. Lasaretin väylä sijaitsee Oulujoen varressa vanhalla voimala-alueella ja sinne on tulossa erilaisia kulttuuritoimintoja. Alueen tuntumassa ovat nykyisin muun maussa taidemuseo sekä maakuntamuseo.

Lähialueella on myös Oulun tiedepuisto Tietomaa.