Porin silta kiinni – Linnansillalle odotettavissa ruuhkia

Moottoriajoneuvot ohjataan väliaikaisesti Linnansillalle. Pohjoisen suunnasta tulevien kannattaa harkita korvaavia reittejä.

Pori
Porin silta
Jari Laasanen / Yle

Porin silta suljettiin maanantaina moottoriajoneuvoilta remontin takia. Poikkeusjärjestely kestää syksyyn saakka.

Yli vain jalan ja pyörällä

Peruskorjauksen aikana sillan yli pääsee vain jalan ja pyörällä rajattua reittiä pitkin. Muu liikenne ohjataan Linnansillan kautta. Linnansillan pohjoispäähän odotetaan pahinta ruuhkasumppua.

– Pohjoisen suunnasta tulevan kannattaa harkita korvaavia reittejä välttyäkseen Linnansillan ruuhkilta. Ruosniemen suunnalta Lukkarinsilta ja Noormarkun suunnalta Länsitie ovat hyviä vaihtoehtoja ohittaa keskustan alue, neuvoo suunnitteluinsinööri Markku Rantamäki Porin liikennesuunnittelusta.

Yrjönkadun ja Hallituskadun risteyksen liikennevalot on poistettu käytöstä remontin ajaksi. Väistämisvelvollisuus osoitetaan kärkikolmiolla Yrjönkatua ajaville.

Valmista lokakuussa

Porin siillan remonttiin on budjetoitu vajaat 1,9 miljoonaa euroa. Siltaremontti on tarkoitus saada valmiiksi lokakuun puoliväliin mennessä.

– Koko päällikerros otetaan pois ja vesieristeet sekä haurastunut betoni uusitaan. Myös muutama kärsinyt rautarakenne uusitaan, kertoo suunnitteluinsinööri Markku Rantamäki Porin liikennesuunnittelusta.

Teräsrakenteinen ja noin 150 metriä pitkä Porin silta vihittiin käyttöön vuonna 1926. Silta oli tuolloin ensimmäinen kiinteä rautasilta Kokemäenjoen yli. Vilkkaan Porin sillan yli kulkee nykyään päivittäin yli 10 000 ajoneuvoa.