Helsingissä kymmeniä koiraonnettomuuksia vuosittain

Ulkoilutettavat koirat aiheuttavat Helsingissä vuosittain puremavammoja kymmenille ulkopuolisille. Tänä vuonna poliisin tietoon on tullut kymmenkunta tapausta, joissa kytketyt tai kytkemättömät koirat ovat käyneet toisten koirien tai ihmisten kimppuun. Viime vuonna vastaavia tapauksia sattui neljäkymmentä.

Kotimaa
Dogo argentino eli argentiinandoggi.
Kuvassa oleva koira ei liity ongelmatapauksiin.Yle

Rikokset tai rikkomukset tapahtuivat ympäri Helsinkiä. Poliisitutkinnassa käy usein ilmi, että koirien hyökkäykset aiheuttavat uhrille fyysisten vammojen lisäksi myös henkisiä vammoja, joiden korjaamiseen saattaa mennä useita vuosia.

Poliisi muistuttaa, että järjestyslain mukaan koira on pidettävä taajamassa kytkettynä. Lisäksi koiranomistajan on huolehdittava ettei koira pääse kytkemättömänä esimerkiksi kuntopolulle, yleiselle uimarannalle tai lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle.

Helsingissä tapahtui viime viikolla tapaus, jonka yhteydessä kaksi kytkemätöntä ollutta koiraa hyökkäsi koiraansa ulkoiluttaneen henkilön kimppuun. Henkilö sai hyökkäyksessä useita puremavammoja eri puolille kehoa. Lisäksi koirat repivät hänen vaatteensa käyttökelvottomiksi.