Mikkelin raviradan remonttia kiirehditään - hidastuuko ME-rata?

Lauantaina keskeytyneet Toto75-ravit vauhdittavat mahdollisesti Mikkelin raviradan korjaustöiden alkua.

urheilu
Mikkelin ravirata 8. maaliskuuta 2014.
Mikkelin ravirata 8. maaliskuuta 2014.Petri Vironen / Yle

Mikkelin raviradan kaviouraa saatetaan möyhentää jo tänä vuonna. Lauantaina keskeytymiseen päättyneet Toto75-ravit vauhdittavat korjaustöiden alkua.

- Radan perustukset eivät ole nykyaikaiset ja ne vaatisivat ison remontin. Joskus on puhuttu niin, että maamassoja pitäisi poistaa useiden metrien syvyydeltä. Ja vielä, kun puhutaan Mikkelin nopeasta kaviourasta, niin radan totaalinen uusiminen heittää epävarmuuden siitä, että onnistuttaisiko siihen uuteen rataan rakentamaan samat ominaisuudet, jotka on vanhassa radassa nopeuden suhteen, Mikkelin Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Kari Tiainen pohtii.

Suuren remontin vaihtoehtona korjaustöiden alle voidaan ottaa muutama radan suurempi ongelmakohta.

– Siellä on kaarteissa esimerkiksi ongelmiakohtia. Nämä voisivat tulla korjauksen alle jo loppusyksystä, Tiainen pohtii.

Taloudellisesti kalliit seuraamukset

Mikkelin raviradan suurin omistaja on Mikkelin kaupunki. Tiainen epäilee korjaustöiden maksavan noin puoli miljoonaa euroa, mutta julkisiin varoihin ei ensi kädessä turvauduta.

- Taloudellisesti korjaustyöt ovat kallis investointi. Muistan, että Lappeenrannassa vuonna 2007 otettiin 30-40 senttimetriä maamassoja radasta ja vaihdettiin ne uusiin. Silloin puhuttiin noin 250 000 eurosta, mutta Mikkelin kohdalla puhutaan jopa noin 600 000-700 000 eurosta, Tiainen epäilee.

Lauantaina keskeytyneet ravit aiheuttivat 170 000 euron suuruiset tappiot maksamattomina palkintoina ja saamatta jääneinä pelituottoina.

- Mikkelin raviradalle se tarkoittaa ehkä noin 20 000-30 000 euron tappiota. Lauantain tapahtumien seurauksena voi olla myös se, että Mikkelin ravikausi tulee lyhenemään niin, että se tulee alkamaan huhtikuun loppupuolella ja päättyy lokakuussa.