1. yle.fi
  2. Uutiset

Toimitusjohtaja luottavaisena: Joensuun rata kestää Toto75-ravit

Leuto talvi on koetellut Itä-Suomen raviratoja. Mikkelin ravirata pehmeni lauantaina niin huonoon kuntoon, että Toto75-ravit jouduttiin keskeyttämään. Joensuussa ravataan Toto75-ravit kahden viikon kuluttua. Raviradan toimitusjohtaja Pasi Pykäläinen uskoo, että rata saadaan kuntoon ajoissa.

urheilu
maaliskuinen ravirata Joensuussa
Matti Asikainen / Yle

Mikkelin ravirata pehmeni lauantaina niin huonoon kuntoon, että Toto75-ravit jouduttiin keskeyttämään.

Joensuussa ravataan Toto75-ravit 22. maaliskuuta. Raviradan toimitusjohtaja Pasi Pykäläinen uskoo, että rata saadaan kuntoon ajoissa.

- Radasta tehdään nyt kesärataa, eli se koetetaan sulattaa kevään päätapahtumaa varten. Sulamisen nopeuttamiseksi radalle on maanantaina ajettu suolaliuosta.

- Tänä vuonna ei normaalia lumen ja jään sekaista talvirataa tehty Joensuussa ollenkaan. Lumitilanteen vuoksi päädyimme siihen ratkaisuun, että rata on ollut lumen ja hiekan sekainen, eli vettä siihen ei ole ajettu koko talvena.

Tänä vuonna ei normaalia lumen ja jään sekaista talvirataa tehty Joensuussa ollenkaan

Pasi Pykäläinen

- Emme tänä talvena siis yrittäneet jäädyttää rataa, teimme saman kuin suurin osa Etelä-Suomen radoista tekee, hiekan ja lumen sekaisen radan.

Rata kestää

Vaikka Pasi Pykäläinen uskkokin radan kestävän hyvänä Toto75 ravit, on hän myös hiukan huolissaan.

- Tottakai sen verran olemme huolissamme, että on pakko varautua monenlaisiin ratkaisuihin.

- Kuitenkin jos sääennusteet pitävät paikkansa, eli tämä viikko lämmin, tulee myös rata sulamaan hyvin. Pääsemme siis ajamaan hyvissä olosuhteissa. Ja mikäli ensi viikolla on taasen pakkasta, ei sekään huononna olosuhteita.

- Silloin ei pääse tapahtumaan hallitsematonta sulamista ja radasta saadaan hyvä kaikkien hevosten juosta.

- Jonkun verranhan se voi lisätä kustannuksia, esimerkiksi uuden hiekan ajo. Se on kuitenkin pienempi paha kuin se, että käy kuin Mikkelissä ja ravit joudutaan keskeyttämään.

Paljon pelissä

Mikkelissä ravien keskeyttämisestä arvioidaan koituneen noin 170 000 euron rahalliset tappiot. Joensuun raviradan toimitusjohtaja Pasi Pykäläisen mukaan rahan lisäksi kysymys on myös arvovallasta.

- Sehän on hirmuisen suuri arvovaltatappio. Suomessa ei 75-raveja ole aikaisemmin peruttu tai keskeytetty. 75-ravit on raviviikon kruunu ja meidän pääkilpailumme ovat 75-päivinä. Kyllähän me kaikki siihen panostamme, että päästäisiin ajamaan hyvissä olosuhteissa.

Lue seuraavaksi