1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Kiinteistösijoittajien pajatso täyttymässä Hämeenlinnassa

Uuden logistiikkakeskuksen rakennuspäätöstä Hämeenlinnan Moreeniin odotetaan vielä kevään aikana. Sijoittajia Hämeenlinnassa kiinnostavat hyvä sijainti, toimitilojen pääkaupunkiseutua edullisempi neliöhinta sekä vakaa vuokratuotto.

talous
Kauppakeskus Goodman
NCC Property Development

Hämeenlinnassa on rakennettu viime vuodet runsaasti niin teollisuuskiinteistöjä kuin kaupallista tilaa. Syksyllä avautuva kauppakeskus Goodman sysää kaupungin ydinkeskustan liiketilat uuden boostin vaiheeseen.

Kauppakeskus Linnan sijoittajaomistajat ja kaupunki laskevat ja arvioivat parhaillaan, kannattaako odottaa tyhjenevän kauppakeskuksen vetävän uusia liikkeitä, vai olisiko kortteli muutettava joko kokonaan tai osittain keskusta-asunnoiksi. Kauppakeskus Linnassa on liiketilaa 12 000 kerrosneliötä ja uuteen Goodmaniin liiketilaa tulee 30 000 kerrosneliötä.

Muitakin suuria hankkeita on juuri nyt harkintavaiheessa Hämeenlinnassa.

Rakennuspalvelukeskus Centran investointipäätöstä odotellaan Harvialantien varteen. Mahdollista on, että Centra saisi oman katuliittymän suoraan Harvialantien ja valtatie 10:n liittymään Hämeenlinnassa.

Myös autokaupan suurhanke Sunny Car Center saattaa saada vahvistuksen suuntaan tai toiseen lähiviikkoina. Amerikkalaiset sijoittajat ovat Kehittämiskeskus Oy Hämeen tietojen mukaan tulossa katsastamaan kohdetta, jota suunnitellaan Hämeenlinnan Kirstulaan.

Kiinteistösijoittamisen investointipajatso on ladattu odotuksia täyteen.

Ari Räsänen

Kehittämiskeskuksen yrityspalvelujohtaja Ari Räsänen onkin tyytyväinen tilanteeseen. Monia palloja on nyt ilmassa ja kiinteistösijoittamisen investointipajatso on ladattu odotuksia täyteen.

– Meillä on Engelinrannan lisäksi Saarioisten alue Hämeenlinnan rautatieaseman tuntumassa ja Suomen kasarmi aivan kauppakeskus Goodmanin kupeessa. Eli tänä vuonna suunnitellaan ja kaavoitetaan monia eri asioita, jotka mahdollistavat sitten tuleville vuosille toteutuksen, Räsänen sanoo.

Teollisella puolella puolestaan saattaa jo tänä keväänä lähteä Räsäsen mukaan liikkeelle elinkeinoalue Moreenissa uuden 30 000 kerrosneliön logistiikkakeskuksen toteuttaminen.

– Eli monia palloja on nyt ilmassa, ja aina niistä joku uppoaa maaliin.

Lue seuraavaksi