TUTOn Pulliainen: "Jos finaaliin pääsee, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa"

Turkulainen TUTO Hockey tähtää yhä jääkiekkoliigaan. Ensin joukkueen pitää saavuttaa tämän vuoden mestiksen mestaruus. Pudotuspelit alkavat tiistaina. Ykköspelaaja on luottavainen. Seuran hallituksen puheenjohtaja pohtii jo katsomojen laajentamista liiganousua varten.

urheilu
TUTO Hockeyn Tuukka Pulliainen
TUTOn hyökkääjä Tuukka Pulliainen pohti, että pudotuspeleistä saattaa puuttua maali-iloittelu. Voitoista voi tulla niukkoja.

TUTOn pistepörssin ykkönen Tuukka Pulliainen tavoittelee mestiksen voittoa joukkueensa kanssa tiistaina alkavissa pudotuspeleissä. Joukkue saavutti runkosarjan mestaruuden lauantaina. Pulliainen sanoo, että pudotuspeleissä edetään askel kerrallaan. Pulliainen on tehnyt 16 maalia ja antanut 36 syöttöä tällä kaudella jo nyt.

- Peli ei muutu paljon, mutta askel kerrallaan mennään. Jos tarvitsee pelin jälkeen jotakin muuttaa, sitten muutetaan. Jos finaaleihin pääsee, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa, pohtii Pulliainen.

Pulliainen myöntää, että meteli hallissa on tärkeää. Siitä saa lisää virtaa. Vaikka maalinteko on tällä kaudella sujunut, Pulliainen myöntää, että rentouden löytäminen maalintekoon on joskus vaikeaa.

- Se on aika paljon itseluottamuskysymys. Jos et ole viiteen peliin saanut mitään aikaiseksi, rentous menee. Et voi joka pelissä maalia tehdä.

Jos finaaleihin pääsee, ei ole muuta mahdollisuutta kuin voittaa.

Tuukka Pulliainen

Pulliaisen odotukset pudotuspelien suhteen ovat korkealla. Viime vuoden pettymys on käännettävä voitoksi ja finaaleihin on päästävä.

- Mikäs sen hienompaa kuin kasvattajaseuran kanssa voittaa jotain, kertoo Pulliainen.

Hallituksen puheenjohtaja valmistautuu jo tulevaisuuden liiganousuun

TUTO varautuu tosissaan jääkiekon SM-liigaan nousuun jo vuoden päästä. Seuralla on valmiina suunnitelma Kupittaan jäähallin muuttamisesta liigakelpoiseksi. Hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää kertoo, että suunnitelmia on tehty yhdessä halliyhtiön kanssa.

- Se tarkoittaa katsojakapasiteetin muuttamista noin 4 300 katsojaan. Muuttamalla hallin tiloja pääty- ja seisomakatsomoiksi saadaan katsomokapasiteettia nostettua. Lisäksi on mahdollista rakentaa erillinen rakennus Hippoksentien päätyyn, jossa on ravintola- ja toimistotiloja, kertoo Haanpää.

Lisäksi Haanpää toteaa, että seura voi käyttää Artukaisten hallia ylimenovaiheen aikana.