Suomen Kuvalehdelle, Parnassolle ja Kanavalle kaavaillaan yhteistä päätoimittajaa

Otavamediassa suunnitellaan Suomen Kuvalehden, kirjallisuuslehti Parnasson ja kulttuurilehti Kanavan yhdistämistä lehtiperheeksi. Käytännössä tämä tarkoittaisi myös yhteistä päätoimittajaa. Asiasta päätetään kevään aikana.

media
Ville Pernaa
Ville PernaaYle

Suomen Kuvalehden tuore päätoimittaja Ville Pernaa kertoo Yle Uutisille, että Otavamediassa suunnitellaan lehden liittämistä lehtiperheeksi kirjallisuuslehti Parnasson ja kulttuurilehti Kanavan kanssa.

- Iso osahan Otavamedian lehdistä toimii jo lehtiperheinä. Silloin useampaa lehteä tehdään tiiviissä yhteistyössä. Päätöksiä yhteisestä päätoimittajasta ei ole tehty, mutta näissä muissa lehtiperheissähän se on tarkoittanut yhtä päätoimittajaa, Ville Pernaa kertoo Yle Uutisille.

Pernaa on toiminut Kanavan päätoimittajana vuodesta 2009. Hänet nimitettiin Suomen Kuvalehden päätoimittajaksi viime kuussa. Parnassolla ei ole tällä hetkellä vakituista päätoimittajaa vaan pestiä hoitaa virkaa tekevänä päätoimittajana Tarja Hurme.

- Senkin takia on luontevaa nyt selvittää tätä lehtiperhemallia, Pernaa lisää.

Kirjallisuuslehti Parnasso ilmestyy kuusi kertaa vuodessa, Kanava puolestaan kahdeksan kertaa vuodessa. Suomen Kuvalehti ilmestyy perjantaisin. Kolme lehteä jatkaisivat muutoksenkin jälkeen itsenäisinä lehtinä.

Politiikan kommentaattorina tunnettu Ville Pernaa nimitettiin Suomen Kuvalehden päätoimittajaksi helmikuussa ja hän aloitti työt tämän kuun alusta. Päätoimittajana 18 vuotta toiminut Tapani Ruokanen siirtyy eläkkeelle elokuussa.

Kanavan, Parnasson ja Suomen Kuvalehden yhteistyöstä kertoi ensimmäisenä Markkinointi & Mainonta.