Rovaniemen Energian kunnossapito Caverionille

Rovaniemen Energia Oy ulkoistaa kunnossapitopalveluja Caverion Suomi Oy:lle. Yhtiöt ovat solmineet aiesopimuksen kunnossapitopalvelujen liikkeenluovutuksesta.

Kotimaa
Korkeajännitepylväs
Yle

Aiesopimuksen mukaan Caverionin palvelukseen siirtyisi 12 Rovaniemen Energian työntekijää. Työntekijät siirtyisivät uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä. Ulkoistaminen aiotaan tehdä 1.5.2014.

Taustalla on Rovaniemen Energia Oy:ssä käydyt yt-neuvottelut, jotka alkoivat viime syyskuussa. Neuvottelujen tavoitteena on ollut lisätä yhtiön toiminnan tehokkuutta, parantaa toimintavarmuutta ja löytää säästöjä. Osana yhteistoimintamenettelyä ja organisaatiomuutosta Rovaniemen Energia Oy kilpailutti kaukolämpöverkon ja tuotantolaitosten kunnossapidon palvelut. Kilpailutukseen ilmoittautui seitsemän yritystä. Energiayhtiö on neuvotellut asiasta alkuvuoden aikana.

Caverion Suomi Oy on tullut lappilaiselle aiemmin tutuksi yhtiönä, jolle Kemijoki Oy on ulkoistanut työntekijöitään. Caverionin palvelukseen on siirtynyt maaliskuun alussa noin 80 Kemijoki Oy:n työntekijää.

Caverion Oy on pörssiyhtiö. Se syntyi vajaa vuosi sitten, kun kiinteistötekniset ja teollisuuden palvelut irtautuivat YIT-konsernista itsenäiseksi konserniksi. Caverionilla on toimintaa 13 maassa ja yhteensä 18 000 työntekijää.