Interpol: Malesialaisen lentokoneen tapauksessa tuskin kyse terrorismista

Kansainvälisen poliisijärjestön pääsihteerin mukaan kaksi väärennettyä passia lennolla käyttänyttä matkustajaa oli aiemmin matkustanut Iranin passilla.

Ulkomaat

Kansainvälisen poliisijärjestön Interpolin mukaan Kuala Lumpurin ja Pekingin välisellä lennolla viikonloppuna kadonneen malesialaiskoneen tapauksessa on tuskin kysymys terrorismista.

– Mitä enemmän tietoa saamme, sitä epätodennäköisemmältä terrorismi vaikuttaa, Interpolin pääsihteeri Ronald Noble sanoo.

Interpol vahvistaa, että ainakin kahdella koneessa matkustaneella oli käytössään varastetut passit. Noblen mukaan kaksi Malaysia Airlinesin Boeing 777-200ER -koneessa ollutta väärennettyä passia käyttänyttä matkustajaa oli aiemmin käyttänyt Iranin passia. Hänen mukaansa nämä vaihtoivat Kuala Lumpurissa omat passinsa italialaiselta ja itävaltaiselta aiemmin varastettuihin passeihin.

Aiemmin Malesian poliisi on sanonut todisteidensa viittaavan siihen, että ainakin toinen varastetuilla passeilla matkustaneista oli iranilainen turvapaikanhakija, joka oli matkalla Saksaan. Ruotsissa on puolestaan uutisoitu väitteistä, että toinen miehistä olisi ollut matkalla Ruotsiin anomaan turvapaikkaa. Iran on luvannut auttaa tapauksen selvittämisessä.

Lähteet: Reuters, AFP