Miehityksen lapset

Israelin armeija jakaa kivenkovaa oikeutta Länsirannan lapsille. Vaatiiko terrorismin torjunta öisiä pidätyksiä ja lasten pahoinpitelyjä?

Silminnäkijä
Israelin armeija jakaa kivenkovaa oikeutta Länsirannan lapsille.
Yle

Kivien heittely on terrorismia johon Israelin armeija puuttuu kovalla kädellä. Tuloksena on satojen palestiinalaislasten pidätyksiä ja vangitsemisia joka vuosi. Usein pidätykset tapahtuvat yöllä, jolloin lapset raahataan kuulusteltaviksi suoraan kotoaan.

Qsai Zamran äiti kertoo poikansa yöllisestä pidätyksestä:

- Sotilaat seisoivat huoneen ovella. Kun kysyin mitä tahdotte pojastani minun käskettiin olla hiljaa. Sitten he alkoivat hakata poikaani ja repiä häntä ylös sängystä.

Israelin armeija jakaa kivenkovaa oikeutta Länsirannan lapsille.
Israelin armeija jakaa kivenkovaa oikeutta Länsirannan lapsille. Vaatiiko terrorismin torjunta öisiä pidätyksiä ja lasten pahoinpitelyjä? Yle

Pidätysaikana lapsia kidutetaan ja heidät uhataan tappaa tai raiskata elleivät he tunnusta tai anna tietoja perheestään ja tuttavistaan. Sotilastuomioistuimissa yhden tapauksen käsittely saattaa kestää vain minuutin, ja pidätetyille tuomio langetetaan lähes sadan varmuudella. Yleisin vankeusaika vaihtelee kahden ja kuuden kuukauden välillä.

Israel perustelee toimiaan terrorismin ehkäisyllä, mutta armeijan julmuudet tuomitaan yhä laajemmin sekä kansainvälisesti että Israelin sisällä. Myös siirtokuntalaiset hyökkäilevät palestiinalaislapsia vastaan ja usein niin että sotilaat vain seuraavat tapahtumia vierestä. Israelin todellisena päämääränä saattaa olla elämän tekeminen palestiinalaisille niin vaikeaksi että he lopulta muuttaisivat kokonaan muualle.

Silminnäkijän raportti jääkylmästä miehitysoikeudesta kuuntelee sekä palestiinalaislapsia että Israelin perusteluja.

3-vuotias israelilaistyttö Adele ja äiti Adva Biton
3-vuotias israelilaistyttö Adele sai aivovamman istuessaan autossa jota kohti heitettin isokokoinen rakennuskivi. Adelen äiti Adva Biton syyttää teosta palestiinalaisia.Yle