Pohjalaisia siltoja korjataan ahkerasti

Suurin tämän ja ensi kesän hankkeista on Kyrönjoen sillan korjaus Mustasaaressa. Sillan peruskorjauksen kustannusarvio on 800 000 euroa. Kesän aikana uusitaan muun muassa sillan reunapalkit ja kaiteet ja parannetaan sillan kosteuseristystä. Yhdeksän sillan korjaamiseen on varattu rahaa 2,6 miljoonaa euroa

sillat
Kyrönjoen silta
Kyrönjoen siltaJarkko Heikkinen / Yle

Valtatie 8:n varrella oleva Kyrönjoen silta Mustasaaressa peruskorjataan tänä vuonna. Kesän aikana uusitaan muun muassa sillan reunapalkit ja kaiteet ja parannetaan sillan kosteuseristystä.

Etelä-Pohjanmaan Ely-Keskuksen siltainsinööri Jukka Ylimäki toteaa hankkeen toteutuksen olevan haasteellinen valtatien runsaan liikennemäärän vuoksi. Peruskorjauksen ajaksi toinen kaista joudutaan sulkemaan ja sillalle asennetaan korjauksen ajaksi liikennevalot. Sillan peruskorjauksen kustannusarvio on 800 000 euroa.

Pohjalaiskunnissa peruskorjataan tämän ja ensi vuoden aikana ahkerasti siltoja. Yhdeksän sillan korjaamiseen on varattu rahaa 2,6 miljoonaa euroa. Siltaurakan toteuttaa Andament Oy, Kalajoelta.