Patrian Sastamalan tehtaan luottamusmies: yt-neuvotteluissa käännetään jokainen kivi

Tämän hetkinen tilauskanta loppuu elokuun aikana ja sen jälkeen Patrian Sastamalan yksikössä ei ole mitään töitä näköpiirissä. Pääluottamusmies lupaa tehdä neuvotteluissa kaikkensa yksikön säilymiseksi.

Patria
Patria Sastamala
Yle

Yt-neuvotteluijen alkamisesta tiistaina ilmoittanut Patria yrittää yhä saada Sastamalan tehtaalle tilauksia ja löytää yksikön jatkolle ratkaisuja. Land-liiketoimintaa johtava Mika Kari sanoo, että on tärkeää turvata ammusvalmistuksen jatkuminen Suomessa ja asiasta käydään keskusteluja useiden eri osapuolien kanssa.

Mikäli yt-neuvottelujen lopputuloksena on tehtaan sulkeminen, pyritään Patriassa konsernin laajuisesti tarkastelemaan, mitä töitä yhtiö voi tarjota muilla paikkakunnilla.

– Lisäksi tutkimme muitakin mahdollisia vaihtoehtoja henkilökunnan työllistämiseksi, Mika Kari lupaa.

Tieto neuvotteluista otettiin Sastamalassa vastaan rauhallisesti

Yksikön pääluottamusmiehen Timo Kerkkosen mukaan Patrian Sastamalan henkilöstö otti tiedon käynnistyvistä yhteistoimintaneuvotteluista suhteellisen rauhallisesti.

Neuvotteluihin lähdetään hänen mukaansa avoimin mielin ja aluksi asiakkaisiin otetaan yhteyttä ja kerrotaan yksikön nykyisestä tilanteesta.

– Kaikki kivet pyritään kääntämään, mutta jos mitään muuta vaihtoehtoa ei löydy, niin siinä tilanteessa tehtaan ovet sulkeutuvat. Toivottavasti tällaiseen tilanteeseen ei kuitenkaan missään vaiheessa jouduta, toivoo pääluottamusmies Timo Kerkkonen.

Sastamalassa valmistetaan raskaitten ammusten kuorirakenteita. Yksikössä työskentelee 23 henkilöä.