Perussuomalaisten johto ihmettelee kansanedustajan ja paikallisyhdistyksen riitaa

Perussuomalaisten Tampereen paikallisyhdistys on erottanut kansanedustaja Laila Koskelan luottamuspulan takia. Perussuomalaisten puoluejohto aikoo selvittää, mistä on kyse.

Kotimaa
Laila Koskela
Laila KoskelaJyrki Lyytikkä / Yle

Perussuomalaisten tamperelaisen kansanedustajan Laila Koskelan erottaminen tapahtui jo maaliskuun alussa, mutta julkisuuteen tieto erottamisesta tuli viikkoa myöhemmin.

Tampereen paikallisyhdistyksen hallitus erotti Koskelan luottamuspulaan vedoten. Taustalla on tapaus, jossa Koskelan epäillään kannelleen kaupunginlakimiehelle perussuomalaisten Aamulehdessä olleesta tunneli-ilmoituksesta. Ilmoitus oli maksettu valtuustoryhmän saamista avustuksista.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoo, että Koskelan erottaminen hämmästyttää. Tilannetta onkin lähdetty selvittelemään tarkemmin, sillä tässä vaiheessa puoluejohtokin on vielä huhupuheiden varassa.

– Kyllä tämä on merkillinen show ollut puolin ja toisin sillä pohjatiedolla, joka minulla on. Tämä erottamispäätös tuli aika yllätyksenä, Slunga-Poutsalo sanoo.

– En ymmärrä sitä, että tämmöisenä aikana lähdetään taistelemaan omia puoluetovereita vastaan, oli sitten kysymys asioitten penkomisesta ja ilmiantamisesta, saati kansanedustajan erottamisesta paikallisyhdistyksestä. Nyt tulee noottia molemmille puolille, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo lupaa.

"Vaalirauhan säilyttäminen on tärkeää"

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo, että tässä vaiheessa selvitetään, onko erottaminen mennyt kaikkien pykälien mukaan. Paikallisyhdistyksen hallituksella ei yksin ole erottamisoikeutta, vaan erottaminen pitää viedä yleiseen kokoukseen.

Nyt tulee noottia molemmille puolille.

Riikka Slunga-Poutsalo

Riikka Slunga-Poutsalo oudoksuu paikallisyhdistyksen toimintaa.

– Varsinkin tässä vaiheessa, kun vaaleihin on alle kaksi kuukautta aikaa.

– EU-vaalit on meille tärkeä ja vaalirauhan säilyttäminen. On pystyttävä keskittymään nimenomaan vaalityöhön, eikä keskinäisiin kahinoihin, varsinkaan julkisuudessa.

Yle Tampereen myöhemmin tavoittama Tampereen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Terhi Kiemunki puolestaan tulkitsee, että itsenäisen yhdistyksen hallituksella on oikeus erottaa jäsen. Hänen mukaansa erottamisesta on ilmoitettu myös puolueelle.

Erotettu Laila Koskela kertoi tiistai-iltana Yle Tampereelle, että hän aikoo jatkaa normaalisti kansanedustajana ja Tampereen kaupunginvaltuutettuna. Riikka Slunga-Poutsalo ei näe tälle estettä.

Juttua on täsmennetty klo 12.51: poistettu sana yksimielinen hallituksen päätöksen yhteydestä yhden jäsenen ilmoitettua, ettei kannattanut eroa, eikä osallistunut asian käsittelyyn.