Neljässä vuodessa SM-nyrkkeilijäksi: Niina Tirri iski hopeaa

69-kiloisissa SM-hopeaa saavuttanut rovaniemeläinen Niina Tirri aloitti nyrkkeilyn vain neljä vuotta sitten. Silloin nainen oli vielä ylipainoinen, mutta pikkuhiljaa nyrkkeilysäkin lisäksi kyytiä saivat myös kilot. Tampereen SM-kisat olivat lappilaisittain erittäin onnistuneet, SM-kisoista tuotiin pohjoiseen peräti kolme mitalia.

urheilu
Nyrkkeilijä Niina Tirri, Rovaniemen Reipas
Ottelu ei ole ollut kovin reipas, eikä vahva, jos se ei näy jossakin, Nina Tirri sanoo oikea silmä mustana viikonlopun SM-kisojen jäljiltä.Aatu Seitamo / Yle
Nyrkkeilijä Niina Tirri, Rovaniemen Reipas
Niina Tirriä haastattelee Maija-Liisa Juntti.

69-kiloisissa hopeaa saavuttanut Rovaniemen Reippaan nyrkkeilijä sanoo ylittäneensä tavoitteensa moninkertaisesti.

- Alunperin oli tarkoitus, että jospa yhdet pienet salikisat rohkenisin käydä, mutta nyt uskaltauduin SM-kisaan, jossa on kovatasoisia nyrkkelijöitä. Omalla mittapuulla pidän tätä kovana tuloksena, Niina Tirri sanoo.

Tirri sanoo, että naisnyrkkeily on suhteellisen tuntematon laji Suomessa. SM-mitalisti toivoo, että muutkin naiset innostusivat nyrkkeilemään.

Olin yli satakiloinen mötky, kun mies osti kotiin säkin ja hanskat.

SM-mitalisti Niina Tirri

- Jos minä pääsin näin pitkälle, niin monelle muulle se on varmasti helpompaa.

Tirri viittaa neljän vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin hän kärsi ylipainosta.

- Olin yli satakiloinen mötky. Mies osti neljä vuotta sitten säkin kotiin ja hanskat ja sanoi, että kokeileppa tällaista lajia. Tykästyin niin kovasti, että uskaltauduin kuntonyrkkeilyyn. Kun kaksi kertaa viikossa kuntonyrkkeilyä ei enää riittänyt, pyysin päästä kilparyhmään, Tirri kertaa nyrkkeilyn aloittamista.

Lapin naiset kovia iskemään

Rovaniemeläisellä Niina Tirrillä on jo toistakymmentä ottelua takana. Kilpailutilanteessa lajista saa vielä enemmän irti.

- Se on aivan toinen maailma, kuin oma kehä ja tavanomainen sparri. Se on tosi rankka tilanne ja täytyy olla tosi kova tyyppi, että pärjää kilpailutilanteessa. Mulle se ei ehkä ole se kotosin paikka ja päätinkin jo aikaisemmin, että tämä oli viimeinen kisani. Nyt keskityn sparraamaan tulevaisuuden toivoja, Tirri sanoo ja viittaa seuratovereihinsa.

SM-kisat menivätkin lappilaisittain upeasti, kun Tirrin hopean lisäksi Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh sai SM-pronssia 51-kiloisten sarjassa ja Lapin Lukon Kati Ylivirta pronssia 60-kiloisissa.

- Fatma on vasta aloittanut ja otteli todella hienosti, eikä hävinnyt monelle kokeneellekkaan. Kati otteli tosi hienosti tämän hetken parasta naisnyrkkeilijää vastaan, Niina kehuu.