Aarnio-tutkinnassa jälleen uusi epäily – Aarniota epäillään Mika Salon nimen vuotamisesta

Aarniota ei sen sijaan edelleenkään epäillä Vladimir Putinin nimen vuotamisesta poliisin salaisesta rekisteristä.

Kotimaa
Jari Aarnio.
Jari Aarnio.Jussi Nukari / Lehtikuva

Yle Uutisten tietojen mukaan Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota epäillään entiseen formulakuljettajaan Mika Saloon liittyvästä tietovuodosta. Salon nimi oli poliisin salaisessa rekisterissä. Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt.

Entinen formulakuljettaja Mika Salo ja Venäjän presidentti Vladimir Putin oli kirjattu poliisin salaiseen epäiltyjen henkilöiden rekisteriin. Tämä on aiheuttanut suurta ihmetystä julkisuudessa, koska sen paremmin Venäjän presidentti kuin Mika Salokaan ei ole Suomessa rikostutkinnan kohteena eikä heitä epäillä rikoksista.

Nimien kirjaamisesta alkoi niin sanottu Putin-vuototutkinta. Tutkinnassa on selvitetty sitä, kuka kertoi tiedotusvälineille tietoja poliisin salaisesta rekisteristä. MTV kertoi viime keväänä, että Putin oli kirjattu poliisin rekisteriin. Suomen Kuvalehti kertoi puolestaan viime syyskuussa, että epäiltyjen rekisteriin oli kirjattu myös entinen formulakuljettaja Mika Salo.

Tämä alun perin valtakunnansyyttäjänviraston johtama vuototutkinta siirrettiin muutama viikko sitten Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion tutkinnan yhteyteen. Aarniota ei edelleenkään epäillä Putinin nimen vuotamisesta. Sen sijaan Aarniota epäillään Mika Salon nimeen liittyvästä tietovuodosta. Aarnio-jutun tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto vahvistaa Yle Uutisille uuden rikosepäilyn.

– Sen voin todeta, että tässä Aarnio-tutkinnassa on aloitettu Mika Saloa koskevan asian osalta tietovuototutkinta, sanoo Jukka Haavisto Yle Uutisille.

Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt

Aarnio kiistää vuotoepäilyn kuten kaikki muutkin häneen kohdistuvat rikosepäilyt. Aarniota epäillään yhteensä 15:stä eri rikoksesta laajassa rikostutkinnassa. Jos juttu päätyy syyttäjälle, syyteharkinnan pitäisi valmistua toukokuun loppuun mennessä. Tutkinnanjohtaja uskoo, että tutkinta saadaan ajallaan valmiiksi.

– Kyllä tässä tehdään jatkuvasti työtä. Me käymme läpi aineistoja ja teemme kuulusteluja. Siihen pyritään, että tutkinta valmistuu kevään aikana, toteaa Haavisto.

Jos Aarnioon kohdistuva rikostutkinta päätyy syyttäjälle ja jos syyttäjä nostaa syytteitä, niin juttu käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Jos juttu päätyy oikeuteen, niin tuomioistuin päättää aikanaan, onko Aarnio syyllistynyt rikoksiin vai ei.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus