Taisteluharjoitus katkaisee viitostien liikenteen Joroisissa

Karjalan lennoston harjoituksessa on mukana tuhatkunta ihmistä touko-kesäkuussa. Lentotoiminta on vähäistä, sillä harjoituksessa keskitytään tukikohtatoimintaan.

Joroinen
Karjalan Lennoston Hornet-hävittäjä nousee ilmaan Rissalasta.
Keijo Salokangas / Yle

Laaja taistelutukikohtaharjoitus katkaisee viitostien liikenteen viikoksi Joroisissa kesäkuun alussa. Valtatie 5 suljetaan liikenteeltä 30.5.2014 klo 12.00 - 5.6.2014 klo 24.00. Tuolloin käytössä on kiertotie vanhan viitostien kautta.

Karjalan lennoston järjestämään Ilmavoimien joukkokoulutuskauden päättöharjoitukseen osallistuu noin tuhat henkilöä. Osallistuvista henkilökuntaa on noin 250, varusmiehiä noin 650 ja reserviläisiä noin 90. Harjoituksessa koulutetaan varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa toimimaan taistelutukikohdassa.

– Harjoituksessa treenataan siirtyvän taistelutukikohdan toimintaa. Mukana on muun muassa suojausjoukkoja ja lentoteknisiä joukkoja, valottaa harjoituksen vetäjä, kapteeni Marko Kontkanen Karjalan lennostosta.

Pääpaino tukikohtatoiminnassa, ei taivaalla

Joroisissa järjestettiin edellinen laaja harjoitus vuonna 2011. Tuolloin kyseessä oli lentotoimintaharjoitus, kun nyt pääpaino on tukikohtatoiminnassa. Harjoitukseen tosin liittyy myös lentotoimintaa, mutta vain muutaman päivän ajan.

– Yleisö ei pääse ei sillä tavalla pääse seuraamaan harjoitusta, mutta kalustoa voi kuitenkin nähdä jonkin verran, kapteeni Marko Kontkanen arvioi.

Lentopäivien aikana lennetään pääosin klo 6 ja klo 22 välisenä aikana. Pääkalustona ovat Hornetit.