Hyppää sisältöön

Tällaiset ovat kesän trendilasit – stylisti ja optikkoyrittäjä kertovat

Päätä itse annatko kasvojen muodon määrätä myös kehyksen muodon. Kapeitten, kulmikkaitten tai pyöreiden kasvojen mittasuhteita voi tasapainottaa kehysvalinnalla. Kokonaisilme kuitenkin ratkaisee.

Tämän kesän trendilaseissa näkyy muun muassa kissamaisuus. Kuva: Tuuli Teittinen / Yle

Värilliset peilit, kimallukset, leopardikuviot - aurinkolaseissa on valinnanvaraa. Mikkeliläinen optikko-yrittäjä Terhi Pöyry sanoo kevään trendikkäimmissä aurinkolaseissa olevan värilliset peilit. Ne ovat kissamaiset, ne voivat myös olla retron näköisiä ja värejäkin saattaa olla enemmän kuin moneen vuoteen.

- Silmälasikehyksissä on ohut aisa. Kasvojen muoto ei enää määrää kehyksen muotoa, enemmän on kysymys kokonaisilmeestä ja linjasta.

- Ennen sanottiin, että kulmikkaille kasvoille ei voi laittaa kulmikasta kehystä, mutta kun kulmikkaisiin kehyksiin saadaan sopiva noste ja oikea yläkaari, se voi olla täydellinen kokonaisuus. Jokainen kehys pitää katsoa yksilöllisesti, sanoo Terhi Pöyry.

Hyvää ja halpaa harvoin saa. Terhi Pöyrykin muistuttaa, että hinta kertoo yleensä myös laadusta. Myyjän on tiedettävä aurinkolasien linssin suodatusominaisuudet tai kehysten takuut.

Ikä ei vaikuta, vaan persoona

Meikkaaja-stylisti Sohvi Nyman sanoo, että lasien valinnassa ikä ja sukupuoli saattavat vaikuttaa, tosin ikä yhä vähemmän.

- Naisille kissamaista, miehille raamikkaita ja näyttäviä, Nyman sanoo kevään silmälasitrendeistä.

- Iästä riippumatta naisen laseissa voi olla kimallusta tai leopardikuvio. Ikä ei vaikuta, vaan persoona. Iäkkäämmälläkin rouvalla voi olla kissamaiset aurinkolasit.

- Polkkatukkainen nainen voi hyvin ottaa suorakaiteenmuotoiset lasit, jotka menevät kissamaisesti ylöspäin. Ovat kasvot sitten kapeat, kulmikkaat tai pyöreät, laseilla voi tasapainottaa kasvojen mittasuhteita, jatkaa Nyman.

- Punapohjaiselle iholle sopivat viileät värit, keltapohjaiselle lämpimät värit.

- Mustan kanssa kannattaa olla varovainen, se on aika kova väri. Pieni väripiriste olisi hyvä.

Sohvi Nyman on samaa mieltä kuin Terhi Pöyry: laatu maksaa. Jos tahtoo kunnon aurinkolasit, kannattaa suosia optikkoliikkeitä.