Supertähti Ville Haapasalo on kouliintunut Venäjällä sujuvaksi markkinamieheksi

Sotkamolainen matkailuyritys Vuokatin Aateli on solminut supertähden kanssa markkinointiyhteistyösopimuksen. Haapasalolle työ ei ole outoa, sillä hän on ollut lähes 20 vuotta mukana mainos- ja markkinointialalla. Venäjällä se kuuluu olennaisena osana näyttelijän työhön.

talous
Ville Haapasalo Vuokatissa kevättalvella 2014.
Harri Nousiainen / Yle

Matkailuyritys Vuokatin Aateli on saanut markkinoijakseen todellisen supertähden. Sotkamolaisyritys on solminut markkinointiyhteistyösopimuksen Venäjällä suursuosioon nousseen näyttelijä Ville Haapasalon kanssa. Sopimus ei syntynyt hetken huumassa, sanoo yrittäjä Markku Laanti.

– Ensimmäisen kerran olimme Villen kanssa kosketuksissa kolme vuotta sitten. Nyt myös me olemme kasvaneet mittaan, jossa yhteistyötä voidaan tehdä. Tottakai tavoitteena on, että sopimuksen avulla matkailijamäärät saadaan kasvuun.

Haapasalo ei halua olla pelkkänä kasvona mainoksissa. Mies haluaa tehdä töitä.

– Minä olen ollut nyt 23 vuotta Venäjällä, ja markkinointi- ja mainontatyössä olen ollut mukana noin 18 vuotta. Olen mukana myös alan yrityksissä. Venäjällä markkinointi- ja mainonta kuuluvat olennaisena osana näyttelijän työhön.

Sopimukseen kuuluu mainoksia televisioon ja sosiaaliseen mediaan sekä venäjäksi mutta myös suomeksi.

– Minä haluan tietää, mitä mainostan. Minulle on tärkeää, että voin seistä mainosten takana.

Haapasalon mukaan suomalaisen ja venäläisen matkailijan ero löytyy helposti.

– Suomalainen on vaatimaton. Venäläisellä keskiluokalla puolestaan on nyt varallisuutta ja myös halua käyttää rahaa. Vastapainona he haluavat, että rahalle on vastinetta.

Vuokatin Aatelin yrittäjä Markku Laanti nyökyttelee supertähden sanoille.

- Villen sanat vahvistavat täysin sitä kuvaa, mikä meille on syntynyt vuosien mittaan. Nyt on palveluita kehitettävä ja järjestettävä niin, että pystymme ottamaan Villen kautta tulevat matkailijavirrat vastaan.