Kiinalaisissa satelliittikuvissa ehkä kadonneen koneen palasia

Kiinalaisen satelliitin Etelä-Kiinan mereltä ottamissa kuvissa näkyy kolme suurta kelluvaa kappaletta. Vietnam ja Malesia ovat lähettäneet lentokoneet tarkistamaan aluetta.

Ulkomaat

Kiinan hallituksen verkkosivuilla on julkaistu satelliittikuvia, joissa saattaa näkyä kadonneen malesialaiskoneen palasia. Kuvat on otettu Etelä-Kiinan mereltä viime sunnuntaina.

Vietnam on lähettänyt lentokoneen tarkistamaan aluetta. Vietnamin sotilasviranomaisten mukaan alueella on jo aiemmin tehty etsintöjä. Myös Malesia on ilmoittanut lähettäneensä paikalle lentokoneen.

Kiinan siviililentohallinnon päällikön mukaan ei ole todisteita, että satelliittikuvissa nähdyt kelluvat esineet liittyisivät kadonneeseen malesialaiskoneeseen.

Aiemmat havainnot mahdollisista koneen palasista ovat osoittautuneet vääriksi.

Malaysian Airlines -yhtiön matkustajakonetta, jossa on 239 ihmistä, on etsitty tuloksetta viime lauantaista lähtien. Kone katosi muutama tunti sen jälkeen, kun se oli lähtenyt Malesian pääkaupungista Kuala Lumpurista Pekingiä kohti.

Kiinalaisissa satelliittikuvissa näkyvä alue on lähellä paikkaa, mistä etsinnät alkoivat. Ajan kuluessa etsintöjä on laajennettu suuremmalle alueelle.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan amerikkalaiset vakoilusatelliitit eivät ole havainneet minkäänlaista räjähdystä alueella.

Lähteet: AFP, AP, Reuters