Kadonneen koneen etsinnöissä taas vesiperä – kiinalaisten satelliittikuvien perusteella ei löytynyt mitään

Etsintäkoneet eivät löytäneet mitään alueelta, josta Kiinan sunnuntaisten satelliittikuvien mukaan löydettiin epäilyttäviä kelluvia esineitä.

Ulkomaat
Mies katselee lentokoneen ikkunasta.
Vietnamin ilmavoimien partiokone etsi kadonneen Malaysia Airlinesin koneen mahdollisia jäänteitä Vietnamin rannikon edustalta 10. maaliskuuta.Luong Thai Linh / EPA

Etsintäkoneet eivät löytäneet kadonneen malesialaiskoneen osia alueelta, jolla kiinalainen satelliitti oli havainnut koneen osiksi epäiltyjä kappaleita.

Ensimmäisenä asiasta kertoi etsintäkoneen kyydissä ollut uutistoimisto Reutersin toimittaja, ja myöhemmin Malesian viranomaiset vahvistivat tiedon.

– Siellä ei ole mitään. Menimme sinne, mutta paikalla ei ole mitään, Malesian siviili-ilmailulaitoksen johtaja Abdul Rahman sanoi.

Koneet kiersi Etelä-Kiinan meren yllä useita tunteija, mutta eivät havainneet lentokoneen romua. Aluetta tutkittiin muun muassa Antonov 26 -rahtikoneella.

Kiinan viranomaiset kertoivat torstain vastaisena yönä Suomen aikaa, että kiinalaissatelliitti oli viime sunnuntaina kuvannut alueella "kolme epäilyttävää kelluvaa esinettä". Kuvat julkaistiin Kiinan hallituksen verkkosivuilla, ja Kiina tutkii edelleen, kuuluvatko kuvien esineet todella malesialaiskoneeseen.

Vietnamilaiset ja malesialaiset koneet olivat tutkineet aluetta ensimmäisen kerran jo viime sunnuntaina, silloinkin tuloksetta.

Alue sijaitsee lähellä paikkaa, jossa varhain lauantaiyönä kadonnut lentokone menetti yhteyden lennonjohtoon. Malaysia Airlinesin kone oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin, ja sen kyydissä oli 239 matkustajaa.

Lähteet: Reuters, AP