Hyppää sisältöön

Vuoden kaunein kirja esittelee Suomen luontoa valokuvin

Suomen luonto -kirjan tekijä Lasse J. Laine on palkittu Vuoden kaunein kirja -palkinnolla kerran aikaisemminkin.

Kuva: Antti Huittinen

Suomen kirjataiteen komitea on valinnut Vuoden kauneimmaksi kirjaksi Lasse J. Laineen teoksen Suomen luonto. Kirjan graafiset suunnittelijat ovat Piia Aho ja Venla Koski. Palkintolautakunta kiittää sitä, miten ihailtavasti runsaan aineiston sisältö ja ulkoasu on hallittu. 

Lautakunnan mukaan valokuvat ovat huolella valittuja ja yhdenmukaisiksi käsiteltyjä, paino- ja sidosasu on onnistunut ja typografia yksityiskohtia myöten viimeisteltyä.

Lasse J. Laineen kirjoittama kirja on aiemminkin palkittu kauneudesta. Suomen kirjataiteen komitea valitsi Lasse J. Laineen teoksen Suomalainen lintuopas Vuoden kauneimmaksi kirjaksi vuonna 1996.

Viime vuoden kauneimpien kirjojen kokoelmaan valittiin Suomen luonto -teoksen lisäksi  24 kirjaa. Ne palkittiin Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirjalla. _Kirjataiteen onnistuneimmat kannet _-kunniakirjalla palkittiin kymmenen kirjaa.

Suomen kirjataiteen komitealle lähetettiin arvioitavaksi 194 kirjaa.

Elina Warsta keräsi kiitosta

Elina Warsta sai tänä vuonna kolme kunniakirjaa graafisesta suunnittelusta. Warstan kuvitusta Heli Laaksosen Aapine-aakkosrunoihin pidettiin seikkailurikkaana ja vastustamattomana.

Warsta palkittiin myös toisesta kirjasta. Hän on luonut Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo -klassikon uudelle käännökselle houkuttelevan ulkoasun. Lisäksi hänen suunnittelemansa kansi Kari Hotakaisen kirjaan _Luonnon lak_i palkittiin Vuoden onnistuneimmat kannet -sarjassa.