Malesia kiistää tiedot kadonneen koneen lennosta tutkan ulkopuolella

Malesian liikenneministeri kertoi myös, että Kiinan julkaisemissa satelliittikuvissa ei näy lentokoneen kappaleita, ja Kiina oli julkaissut kuvat epähuomiossa.

Ulkomaat
Satellittikuva merestä
Sastind.Gov.CN / EPA

Malesia kiisti torstaina tiedot, joiden mukaan kadonnut lentokone olisi lentänyt useita tunteja hävittyään tutkasta.

Aiemmin tänään talouslehti Wall Street Journal uutisoi asiantuntijalausuntoihin viitaten, että lauantaiyönä kadonnut matkustajakone olisi lentänyt neljä tuntia pimeänä. Arvio perustuu lentokoneen moottorien automaattisesti valvontakeskukseen lähettämään dataan.

Lisäksi Malesian hallituksesta ilmoitettiin, että kiinalaisen satelliitin viime sunnuntaina kuvaamat esineet eivät ole peräisin kadonneesta lentokoneesta. Kiinan hallinnon julkaisemat kuvat ehtivät aiemmin herättää toiveita koneen löytymisestä.

– Tiedot ovat virheellisiä, liikenneministeri Hishamuddin Hussein sanoi toimittajille.

Hänen mukaansa sekä moottorien valmistaja Rolls-Royce että lentokoneen valmistaja Boeing kiistävät tiedot koneen lentämisestä pimeänä.

Kiina puolestaan oli Husseinin mukaan kertonut Malesialle, että satelliittikuvat julkaistiin "epähuomiossa, eikä niissä ole lentokoneromua".

Malesian hallinnon ristiriitaiset ja epäselvät lausunnot kadonneesta lentokoneesta ja sen etsinnöistä ovat aiheuttaneet lentokoneen kadottua paljon sekaannusta.

Malaysian Airlinesin lento MH370 katosi matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin, eikä sitä ole etsinnöistä huolimatta löydetty. Etsinnät ovat kestäneet viime lauantaista asti.

Lähteet: AFP, Reuters, AP