Marcus Grönholm haluaa lisätä Inkoon vetovoimaa

Inkoon keskustan ranta-alue nousee uuteen kukoistukseen, jos entisen ralliautoilijan ja kunnan yhteistyö kantaa hedelmää. Alueelle on luvassa kauppakeskuksen laajennus ja asuntoja. Lisäksi rannan pusikoitunut osa on tarkoitus kunnostaa.

Rakentaminen & kiinteistöt
Inkoon ranta-alueelle on tulossa asuintaloja, tiloja uusille palveluille sekä alue vapaa-ajan viettoon.
Yle

Inkoonranta-nimellä kulkeva projekti on vasta suunnitteluvaiheessa, mutta jo kuluvan kevään aikana on tarkoitus päästä eteenpäin. Marcus Grönholm toivoo hankkeesta uutta eloa Inkooseen.

– Meillä on nyt ollut kauppakeskus Strand seitsemän vuotta tässä rannassa. Kun katselee ympärilleen, niin herää ajatus, että voisiko täällä olla vähän eri näköistä kuin nykyään. En halua lähteä millään riskillä tätä väkisin tekemään, mutta on asioita, jotka olisivat hyväksi kaikille. Tässä kehitettäisiin koko tätä ranta-aluetta.

"Vielä ei ole tullut yhtään vastalausetta"

Sekä Inkoon kunnanjohtaja Jarl Boström että kaavoituspääikkö Sten Öhman ovat kuulleet vain positiivisia kommentteja muutama viikko sitten julkistetusta projektista.

– Vielä ei ole tullut yhtään negatiivisesti asiaan suhtautuvaa ihmistä vastaan. Kuntahan ei tässä rakenna mitään, vaan kunta kaavoittaa ja myy maata. Päävastuu on hankkeen omistajalla, mutta toki kunta hakee tästä elävyyttä, kasvua ja viihtyisyyttä, Öhman toteaa.

- Minun nähdäkseni yleinen ilmapiiri on positiivinen, täällä on yhteistä kehittämishalua, Boström lisää.

Kuntalaiset mukaan suunnittelutyöhön

Inkoossa on tarkoitus ottaa asukkaat mukaan alueen ideointiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Hankkeessa mukana olevan GSP Groupin toimitusjohtaja Ilkka Kilpimaa vakuuttaa, että kuntalaisten toiveet huomioidaan suunnittelutyössä.

– Yleensä kiinteistöhankkeiden ongelma on juuri se, että ne esitellään valmiiksi suunniteltuina. Eikä se suunnittelutyö ole pelkkää arkkitehtuuria, vaan tässä halutaan kysyä kuntalaisilta mitä tänne halutaan, miten toteutettuna ja miksi. Tämä on ihan ainutlaatuista, että kuntalaisille annetaan näin laaja mahdollisuus vaikuttamiseen, mutta näin olisi pitänyt mielestäni toimia aina.

Kuntalaiskysely alueen kehittämisestä on avoinna Inkoon kunnan internet-sivuilla 7.4. saakka. Kysely on saatavilla myös paperiversiona kunnantalolta.