Haulikolla oven läpi ampuneet vangittu epäiltynä tapon yrityksestä

Hyvinkään käräoikeus on vanginnut kaksi nuorehkoa riihimäkeläismiestä epäiltynä tapon yrityksestä. Selvitettävänä on tapausvyyhti, johon liittyy sunnuntain aamuyöllä oven läpi ammuttu haulikon laukaus. Asunnossa oli toistakymmentä ihmistä, joista pääosa vaihtelevan juovuksissa.

Kotimaa

Hämeen poliisi sai sunnuntaina 9.maaliskuuta aamuyöllä ilmoituksen, että Riihimäen Peltosaaressa on ammuttu haulikolla oven läpi.

Epäselvää tapausta on selvitelty alkuviikolla. Torstaina Hyvinkään käräjäoikeus vangitsi kaksi miestä, joita on syytä epäillä tapon yrityksestä.

Kolmatta miestä tullaan esittämään vangittavaksi perjantaina.

Tapahtuma-aikaan yksityisasunnossa oli toistakymmentä henkilöä. Heistä suurinta osaa on jo kuulusteltu, mutta tapahtumien kulku on edelleen epäselvä.

Poliisin mukaan kuultavina olleiden muistikuviin vaikuttaa heidän päihtymyksensä. Nuorin asunnossa olleista oli alaikäinen 15-vuotias tyttö, joka oli selvin päin.

Samassa asunnossa on tapahtunut useita pahoinpitelyitä. Lisäksi yksi laukaus on ammuttu sisäoven läpi. Kukaan ei ole saanut vakavia vammoja.

Hämeen poliisilla on ollut pidätettynä kuusi henkilöä, jotka ovat kaikki nuorehkoita miehiä Riihimäeltä.

Kolme pidätetyistä on päästetty vapaalle. Viimeisin kiinniotto tehtiin keskiviikkona.

Poliisi jatkaa esitutkintaa ja selvittää kaikkien osallisten tekemisiä ja osallisuutta.