Tuomas Kurttila uudeksi lapsiasiavaltuutetuksi

Uudeksi lapsiasiavaltuutetuksi on valittu Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila. Hän aloittaa tehtävässä toukokuun alussa.

lapsiasiavaltuutetut
Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila osallistui opettajien mielenilmaukseen koulujen työrauhan puolesta Helsingin Senaatintorilla 10. huhtikuuta 2013.
Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila osallistui opettajien mielenilmaukseen koulujen työrauhan puolesta Helsingin Senaatintorilla 10. huhtikuuta 2013. Vesa Moilanen / Lehtikuva

– Tämä on tärkeä ja motivoiva tehtävä, jossa voi tehdä paljon hyvää, Kurttila linjaa.

Lapsiasiavaltuutetun toimisto sijaitsee Jyväskylässä.

– Jyväskylässä on erinomainen aloittaa. Koen, että lapsiasiavaltuutetun työ liittyy koko Suomeen, ja Jyväskylä on aika keskellä Suomea. Sieltä on hyvä liikkua muualle maahan. Toimiston sijaintipaikkaa en tässä vaiheessa sen enempää pohdi, Kurttila sanoo.

Aikaisempi lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula jätti tehtävän kesken toisen kautensa. Hän totesi muun muassa, että lapsiasiavaltuutetun toimisto on aliresursoitu.

– Olen aika luottavaisin mielin, ja resursseista on käyty aivan aiheellista pohdintaa. Toinen puoli on, että omassa työssäni ensimmäisiä tehtäviä on priorisoida olennainen, Kurttila toteaa.