1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Lemin musiikkijuhlat kehittyy nyt ammattilaisten käsissä

Lemin musiikkijuhlien tämän vuoden vetonauloina tullaan näkemään Dallapé-orkesteri sekä Hannu-Pekka Björkmanin ja Jukka Perkon runo-musiikki -teos.

kulttuuri
Lemin musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Sanna Gango ja taiteellinen johtaja Niina Keitel
Yle

Lemin musiikkijuhlien lipunmyynti on alkanut. Järjestäjät odottavat tänä vuonna kävijöitä erityisesti nimekkäiden esiintyjien konsertteihin, mutta vanhoja perinteitäkään ei ole unohdettu. Kirkossa tullaan jälleen kuulemaan neliäänistä virsilaulantaa.

Musiikkijuhla myös palaa tietyllä tavalla juurilleen, sillä ohjelmaan on tällä kertaa otettu myös kamarimusiikki-konsertti.

Juhlien teemana on tänä vuonna Matkalla. Taiteellisen johtajan Niina Ketelin mukaan teema sopii erittäin hyvin musiikkiin, mutta sitä voi ajatella myös filosofisemmin.

- Elämähän on yhtä matkaa ja tavallaan tämän vuotinen juhla aloittaa myös Lemin musiikkijuhlien matkan kohti tulevaisuutta.

Ammattilaisten käsissä kohti tulevaisuutta

Lemin musiikkijuhliat ovat saaneet tälle vuodelle ohjaksiinsa ammattilaisia. Toiminnanjohtajana on mm. Hamina Tattoo -tapahtumaa vetänyt Sanna Gango ja taiteellisena johtajana Kansallisoopperan laulaja Niina Keitel.

Ammattilaisten kädenjälki näkyy myös tapahtuman järjestelyissä, sanoo Lemin musiikkiyhdistyksen varapuheenjohtaja Matti Laakko.

Samalla musiikkijuhlien järjestelyihin on alettu hakea järjestelmällisyyttä ja tulevien vuosien tapahtumien suunnittelu on aloitettu jo nyt.

Toiminnanjohtaja Sanna Gangon mukaan tavoitteena ei ole kasvattaa tapahtuman kävijämääriä, vaan ennemminkin panostaa laatuun.

Lue seuraavaksi