Emma ja Onni olivat suosituimmat nimet vuonna 2013

Ruotsinkielisten lasten etunimistä suosituimmat viime vuonna olivat Emil ja Ellen.

Kotimaa
Suosituimpia Nimiä.
Yle Uutisgrafiikka

Emma ja Onni olivat vuonna 2013 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet Suomessa. Viime vuonna 445 tyttöä sai ensimmäiseksi nimekseen Emma ja 431 pojalle annettiin etunimeksi Onni.

Suosituimmat tyttöjen etunimet Emman jälkeen olivat Aino, Aada, Venla ja Sofia. Poikien suosituimmat etunimet Onnin jälkeen olivat Elias, Leo, Oliver ja Eetu.

Ruotsinkielisten poikien suosituin etunimi viime vuonna oli Emil ja tyttöjen Ellen. Emilin sai nimekseen 57 poikaa ja Ellenin 32 tyttöä.

Emilin jälkeen suosituimmat ruotsinkielisten poikien ensimmäiset etunimet olivat Elias, Benjamin, Anton ja Liam. Ellenin jälkeen tyttöjen etunimistä suosituimmat olivat Emma, Ida, Elin ja Minea.

Viime vuonna Suomessa syntyi yhteensä 60 410 lasta. Suomenkielisiä heistä oli 51 741 ja ruotsinkielisiä 3 525. Tiedot vuoden 2013 suosituimmista nimistä perustuvat 59 710 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Viime vuoden 50 suosituinta suomenkielisten lasten nimeä voi katsoa täältä (siirryt toiseen palveluun) ja 50 suosituinta ruotsinkielisten lasten nimeä täältä (siirryt toiseen palveluun).