Hyppää sisältöön

Mitä suomalaisessa moskeijassa saa saarnata?

Radikaali muslimisaarnaaja Bilal Philips on kutsuttu Suomeen vierailulle maaliskuun lopussa. Philipsiä on luonnehdittu radikaalimuslimiksi ja fundamentalistiksi. Onko muslimisaarnaajan tulo Suomeen uhka? Pitäisikö viranomaisten valvoa tarkemmin maahantuloa?

Kuva: Yle

Kutsun Philipsille esitti Helsingin muslimit -yhdistys.

Saarnaajan  tulosta Suomeen ovat huolestuneet erityisesti muutamat perussuomalaiset kansanedustajat. Olli Immonen vaatii toimia sisäministeri Räsäseltä, ulkomaalaispoliisilta ja suojelupoliisilta, jotta Philipsin kaltaisten muslimisaarnaajien maahantulo voitaisiin estää.

Immosen puoluetoveri Jussi Halla-aho puolestaan jätti aiheesta eduskunnassa kirjallisen kysymyksen. Halla-aho esittää kirjallisessa kysymyksessään huolen muslimisaarnaajien vaikutuksesta Suomen muslimiyhteisöihin.

Radikaalimuslimiksi ja fundamentalistiksi luonnehditulta Philipsiltä on evätty pääsy moniin maihin, kuten Saksaan, Australiaan, Keniaan ja Iso-Britanniaan.

Samaan aikaan suojelupoliisi arvioi, että suurin Suomeen kohdistuva uhka on ääri-islamistinen terrorismi. Vaikka Suomeen kohdistuvan terrorismin uhka on edelleen matalalla tasolla, supon julkaisemassa tilannekuvassa todetaan, että terrorismin kytköksissä olevien ihmisten määrä on moninkertaistunut Suomessa 2000-luvun puolenvälin jälkeen.

Keskustele: Onko muslimisaarnaajan tulo Suomeen uhka?  Pitäisikö viranomaisten valvoa tarkemmin maahantuloa? Entä millä perusteilla radikaalin saarnaajan maahantulo voitaisiin mielestäsi evätä?

A-studio jatkaa aiheesta perjantaina 14.3. klo 21 TV1:llä. Studiossa perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho ja toimittaja Mohamed Abdirahim Hussein. Osallistu keskusteluun Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) (#yleastudio) ja Facebookissa (siirryt toiseen palveluun).

.
.