1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tietokonepelit eivät ole kaataneet perinteistä bingoa

Bingo on monelle edelleen elämäntapa. Bingohallissa käydään päivittäin tapaamassa ystäviä ja jännittämässä mahdollisia voittoja. Pelin tunnelma ei ole kärsinyt tietokoneaikanakaan. Vaikka osa pelaajista on siirtynyt nettiin, voivat he osallistua samaan peliin hallissa käyvien kanssa.

Kotimaan uutiset
bingon pelaajia
Päivi Meritähti / Yle

Bingoa pelataan nykyään sekä netissä että pelihalleissa. Molemmissa voidaan osallistua samalla hetkellä samaan peliin. Netin kautta peli on levinnyt yhä useampiin koteihin, mutta monelle bingohalli on se ainoa oikea yhteinen olohuone. Porin Kauppahallin Bingo täytti tällä viikolla 40 vuotta. Osa vakiokävijöistä on käynyt hallissa sen avaamisesta lähtien, osa jopa päivittäin.

– Alkuperäisiä kävijöitä löytyy vielä yllättävän paljon. Asiakkaat tuntevat toisensa ja keskustelevat asioista pelin lomassa. Tämä on sosiaalinen tapahtuma vaikka varmasti jännitys ja voitot kiehtovat myös, kertoo Kauppahallin Bingon esimies Päivi Tommilammi.

Kahvipaketit ovat vain legendaa

Tommilammin mukaan monella on edelleen käsitys, että bingosta voittaa kahvipaketin. Todellisuudessa kahvipaketteja jaetaan vain erikoistilanteissa. Tommilammin mukaan pelivoitot maksetaan lahjakortteina paikallisiin liikkeisiin. Ne ovat täysin rahanarvoista valuuttaa.

– Yksi piste vastaa yhtä euroa, selventää vakiopelaajiin kuuluva Esko Ylikylä.

Ylikylä on pelannut Kauppahallissa jo noin 20-vuoden ajan. Hän on voittanut parhaimmillaan noin 200 euron arvoisia lahjakortteja.

– Eivät ne minun voittoni mitään kovin isoja ole olleet. Mutta en ole paljoa hävinnytkään. Pelissä kiehtoo lähinnä se, että voi sattumalta jotain voittaa ja pääseehän tässä noiden numeroiden kanssa pelaamaan. Mukavinta täällä on kuitenkin nähdä tuttuja naamoja ja vaihtaa kuulumisia, Ylikylä kertoo.