Eduskunnalta ei toimia Perussuomalaisten Hakkaraisen kiristysväitteen johdosta

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen sanoo, että kiristyksen kohteeksi joutunut kansanedustaja on samassa asemassa kuin kuka tahansa kansalainen.

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen tulkinta joutumisestaan taloudellisen kiristyksen kohteeksi ei johda erityistoimiin eduskunnassa.

Eduskunnan pääsihteerin Seppo Tiitisen mukaan kansanedustaja on samassa asemassa kuin kuka tahansa kansalainen.

- Se on vakava rikos, mutta eduskunta ei voi instituutiona tällaiseen puuttua, sanoo Tiitinen. Viranomaiset hoitavat asiaa ilman eduskunta-instituution väliintuloa.

- Jos hän on joutunut tämmöisen kohteeksi, niin yhteiskunta puolustaa häntä niin kuin ketä muuta tahansa, hahmotti Seppo Tiitinen tilannetta.

Käytännössä siis Teuvo Hakkaraisen pitäisi tehdä rikosilmoitus häneen kohdistuneesta kiristyksestä, jos hän haluaa saada asian poliisin tutkittavaksi.

Tiedotteessaan torstaina Hakkarainen koki joutuneensa kiristyksen kohteeksi. Hakkarainen pahoitteli tiedotteessaan kohua, joka syntyi hänen helsinkiläisnaiselle humalassa lähettämistään intiimikuvista. Hakkaraisen mukaan häntä harhautettiin ja käytettiin hyväksi.

- Teksti- ja kuvaviestein minut harhautettiin mukaan juoneen, jossa humalatilaani jälleen kerran käytettiin tarkoitushakuisesti ja näin minua päästiin kiristämään taloudellisesti sekä käyttämään hyväksi kaupallisissa tarkoituksissa, Hakkarainen kertoo tiedotteessaan.

Viihdelehti Seiska kertoi torstaina Hakkaraisen helsinkiläisnaiselle lähettämistä intiimikuvista.