Venäjällä suljettiin hallitusta kritisoivia verkkosivuja

Venäjän viestintäviranomaiset ovat kieltäneet neljä venäläistä verkkosivustoa, joista yksi on oppositiota edustavan Garri Kasparovin ylläpitämä.

Ulkomaat

Venäjän viestintäviranomaiset ovat kieltäneet neljä venäläistä verkkosivustoa, jotka on tunnettu Venäjän hallitusta kritisoivasta kirjoittelusta.

Yksi kielletyistä verkkosivustoista on šakin entisen suurmestarin, oppositiota edustavan Garri Kasparovin ylläpitämä.

Venäjällä viestintää valvova viranomainen Roskomnadzor ilmoitti (siirryt toiseen palveluun) torstaina, että Grani.ru, Kasparov.ru ja Ježednevnyi žurnal ovat välittäneet kehotuksia lainvastaiseen toimintaan ja laittomiin joukkokokoontumisiin osallistumiseen.

Kielto toteutettiin Venäjän valtionsyyttäjänviraston pyynnöstä ja internet-palveluntarjoajat on määrätty toteuttamaan verkkosivujen sulkeminen.

Myös oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin blogi on kiellettyjen listalla, koska hänen katsotaan rikkoneen kaksi kuukautta kestävän kotiarestin määräyksiä. Navalnyin kotiaresti alkoi helmikuun lopussa.

Ježednevnyi žurnalin päätoimittaja Aleksandr Ryklin kutsui päätöstä hirviömäiseksi ja sanoi sen olevan kaikkien sananvapauden periaatteiden vastainen.

Keskiviikkona suositun Lenta.Ru-uutissivuston päätoimittaja Galina Timtšenko erotettiin sen jälkeen, kun sivusto oli saanut viestintäviranomaisilta huomautuksen (siirryt toiseen palveluun) Ukrainaan liittyvästä uutisoinnista. Myös Lenta.Run pääjohtaja ja sivuston omistavan Rambler-Afiša-SUP:n varapääjohtaja Julija Minder erotettiin.

Lähteet: AP, Reuters