Vantaan talous pompsahti plussalle

Kaupunki käänsi edellisvuoden tappiollisen tuloksen 36 miljoonan euron ylijäämäksi. Kaupunginjohtaja Kari Nenonen ei kuitenkaan odota kuluvasta vuodesta yhtä hyvää.

Kotimaa
Vantaan vaakuna.
Vantaan taloudessa on elpymisen merkkejä.YLE

Isot väyläinvestoinnit rasittivat Vantaan kaupungin taloutta viime vuonna. Ilman osallistumista kehäradan ja Kehä III:n rakentamiseen 70 miljoonalla eurolla, kaupunki olisi pystynyt maksamaan omat investointinsa tulorahoituksella.

Tästä huolimatta Vantaa käänsi toissa vuoden tappiollisen tuloksen 36 miljoonan euron ylijäämäksi. Toissa vuonna tulos oli neljä miljoonaa euroa miinuksella.

– Me olemme seuranneet hyvin tarkkaan meidän talous- ja velkaohjelmamme periaatteita. Kustannuskehitys oli alhaisemmalla tasolla kuin yhdessäkään Suomen suuressa kaupungissa, selittää kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

– Toinen suuri selittävä tekijä on se, että valtio siirsi tammikuulta yhden suuren verotuloerän maksettavaksi viime vuoden joulukuulle. Se oli meille noin 10 miljoonan euron yksittäinen tuloerä.

Kuluvasta vuodesta ei kuitenkaan enää odoteta Vantaalla yhtä hyvää.

– Toimintaympäristössä tulee olemaan muutoksia. Valtionosuudet laskevat kaikilla kunnilla viime vuodesta. Tästä vuodesta tulee paljon vaikeampi. Toivon, että pystymme pitämään kustannuskehityksen kurissa ja uskonkin siihen, sanoo Nenonen.