Iskun uhka säikäytti Helsingin yliopistolla – turvallisuusasioita pohdittiin pikakokouksessa

Yliopistoa uhannut isku on herättänyt huolta työntekijöiden ja opiskelijoiden keskuudessa. Helsingin poliisi on vanginnut kaksi henkilöä epäiltynä iskun suunnittelusta Helsingin yliopistoon. Vangitsemisesta kertoi ensin Iltalehti.

Kotimaa
Helsingin yliopiston päärakennus
Yle

Helsingin yliopiston johdon ja turvallisuushenkilöstön edustajat kokoontuivat tänään perjantaina puimaan yliopistoja viime aikoina kohdanneita uhkia.

Lauantaina poliisi vangitsi miehen ja naisen, joiden epäillään suunnitelleen iskua Helsingin yliopistoon. Lisäksi viime viikon keskiviikkona Esa Saarista puukotettiin Aalto-yliopistolla Espoon Otaniemessä.

- Uskon, että monet yliopiston työntekijät ja opiskelijat ovat huolissaan tilanteesta. Yliopiston johdon ja turvallisuudesta vastaavien henkilöiden osalta me tietysti tarkastelemme meidän toimintakäytäntöjämme, että onko niissä tarpeen tehdä jotain muutoksia, sanoo Helsingin yliopiston hallintojohtaja Esa Hämäläinen.

Yliopistossa odotetaan kuitenkin lisätietoja poliisilta, ennen kuin mihinkään toimenpiteisiin ryhdytään.

- Toistaiseksi emme ole huomanneet, että tarpeita yliopiston toimintakäytäntöjen muuttamiseksi olisi ollut.

Hämäläinen on yllättynyt siitä, että kaksi poliisitutkintaa on virinnyt lyhyen ajan sisällä yliopistoihin liittyen.

- Kyllä täytyy sanoa, että olen yllättynyt. Tällaiset tapaukset ovat äärimmäisen harvinaisia. Itselläni ei ole tiedossa muita vastaavia tapauksia. Ehkä se on yleinen yhteiskunnallinen kysymys, että mistä kaikesta tällaisessa voi olla kyse.