Matkustajakoneen rengas räjähti – koneesta pakenevien matkustajien järkytys tallentui videolle

U.S. Airways -yhtiön koneen etummainen laskeutumisteline petti ja koneen nokka kynti kiitotietä. Kukaan ei loukkaantunut Philadelphian kentällä sattuneessa turmassa, mutta matkustajat kertoivat sosiaalisessa mediassa järkytyksestään.

Ulkomaat
Lentokone.
US Airwaysin Airbus A320 koneen nokkapyörän rikkoutumisen aiheuttama laskutelineen romahtaminen sai aikaan vakavan vaaratilanteen Philadelphian kansainvälisellä lentokentällä.

Yhdysvalloissa Philadelphiassa sattui vakava läheltä piti -tilanne, kun matkustajakoneen rengas räjähti kesken nousukiidon torstai-iltana paikallista aikaa. U.S. Airways-lentoyhtiön koneessa oli 154 matkustajaa ja henkilökunnan jäsentä. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti vaaratilanteessa.

Philadelphiasta Fort Lauderdaleen Floridaan matkalla ollut kone oli jo nousukiidossa, kun sen etummainen laskuteline petti ja koneen nokka osui kiitotiehen. Silminnäkijöiden mukaan kiitotiellä oli runsaasti kipinöitä ja videolla näkyy, kuinka onnettomuuspaikalla leijailee savu. Matkustajat evakuoitiin hätäpoistumisteiden kautta liukumalla.

– Siis koneeni rysähti juuri maahan, kirjoitti matkustaja Hannah Urden Twitterissä. – Melkein kuolin äsken.

Kaksi matkustajaa vietiin sairaalaan: toinen lievän loukkaantumisen, toinen sairauskohtauksen vuoksi. Heillä ei ole hätää. Viranomaiset tutkivat onnettomuussyytä.

Lähteet: AFP, Reuters