1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Riku Suokas

Kikkelikohusta revitään riemua stand up piireissä

Torstaina julki tullut kansanedustajan ”kikkelikohu” toi suomalaisille stand up -koomikoille uuden vitsisammon. Alan veteraani, näyttelijä-koomikko Riku Suokas nauttii poliitikkojen ajattelemattomuudesta.

Kuva: Yle

Stand up -koomikot hakevat jatkuvasti ajankohtaisia ja teräviä juttuja, jotta entistä vaativammaksi tullut yleisö viihtyy. Torstaina julki tullut kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps) ”kikkelikohu” toi stand up -koomikoille laakista uuden vitsisammon.

Suomalaisen stand upin grand old man näyttelijä-koomikko Riku Suokas nauttiikin poliitikkojen ajattelemattomuudesta.

Sosiaalisessa mediassa tämä juttu levisi ihan käsistä ja sieltä sai poimittua hyviä ajatuksia

Riku Suokas

– Kyllähän nämä poliitikkojen touhut on hyvää juttumateriaalia. Tästä kikkelikohusta voi vitsailla vielä pitkään. Sosiaalisessa mediassa tämä juttu levisi ihan käsistä ja sieltä sai poimittua hyviä ajatuksia, mutta toisaalta se on myös vaikeaa poimia niitä lavalle, kun ne ovat jo jonkun toisen keksimiä juttuja, Suokas pohtii.

Riku Suokas on kiertänyt tänä keväänä Ilari Johanssonin ja Robert Pettersonin kanssa ympäri Suomea tammikuusta saakka. Takana on jo 15 keikkaa, mutta herrojen naamat eivät vielä väsytä.

Kolme erilaista stand up-ukkoa lavalla

– Ilarin kanssa olemme vanhoja tuttuja jo Hämeenlinnan teatterin ajoilta ja se on aina laatuaikaa, kun hänen kanssaan pääsee yhteen. Roopeen on ollut mukava tutustua paremmin, kun häntä en aiemmin juurikaan tuntenut. Lavalla on ollut mukavaa, kun me kolme olemme täysin erilaisia lavapersoonia. Ilari ja Roope äärilaitoja ja minä yritän tasapainotella siinä välissä, kertoo Riku Suokas.

Kolmikon Lauteilla –kiertue saapui perjantaina Hämeenlinnaan, mikä tokin oman lisämausteensa keikkaan.

– Hämeenlinna on minulle kuin toinen kotikaupunki. Saa nähdä mitä erikoista sitä sen kunniaksi keksii, Riku Suokas sanoo.

Mikko Moilanen

 stand up -piireissä, stand up -koomikoille