1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mökkikaupasta odotetaan viimevuotista vilkkaampaa Päijät-Hämeessä

Päijäthämäläiset kiinteistönvälittäjät tähyävät kesää ja mökkikaupan viriämistä varovaisen toiveikkaina. Viime keväänä ja kesänä kesämökkien myynti oli alamaissa.

Kotimaan uutiset
Vene laiturilla.
Yle

Päijäthämäläisten kiinteistövälittäjien mukaan kesämökkikauppa seurailee melko lailla muun asuntokaupan linjoja.

- Viime keväänä ja kesänä oli hiljaista, mutta loppukesästä vilkastui ja sitä jatkui loppuvuonnakin, kertoo Etelä-Päijänteen ympäristössä mökkikauppoja tehnyt Asunto Arean Tuomo Riihilahti.

Itä-Hämeessä mökkikauppa on tänä keväänä virinnyt vuoden takaista vilkkaampana.

- Kyselyjä on tullut, mutta kauppaa ei vielä käydä. Liikkeellä ovat lähinnä pääkaupunkiseudulla asuvat, Jari Leino Päijät-Hämeen OP-Kiinteistökesuksesta sanoo.

- Päijät-Hämeessä kaupaksi menevät vielä 100 000 – 150 000 euron kesäasunnot, mutta sen jälkeen kipuraja alkaa tulla vastaan. Ympärivuotiset vapaa-ajan asunnot ovat sitten ihan eri lukunsa, näkee Kiinteistövälitys LKV:n Timo Tuominen.

Keskihintainen, omarantainen kesämökki halutuin

Myös Jari Leinon mukaan parhaiten kaupaksi menisivät keskihintaiset, omarantaiset kesämökit. Siinä kysyntää ja tarjonta eivät kohtaa.

Jos tilastot pitävät paikkansa, luopujat ovat nyt 63 - 65 -vuotiaita ja sieltä olisi tulossa silloin niitä vanhemman pään kohteita, joka on se hintaluokaltaan halutuin.

Jari Leino

- Tarjontaa on poikkeuksellisen paljon kappalemäärissä. Eniten puuttuu omarantaisia, noin 150 000 euron kohteet, jotka ovat olleet kaikista kysytyimpiä. Edullisempia, noin 100 000 euron kuivan maan paikkoja ja myös kalliimpia kohteita, lomaosakkeita ja muita olisi kyllä tarjolla.

Leinon mukaan suuret ikäluokat ovat alkaneet pikku hiljaa luopua kesäpaikoistaan.

- Se on ollut nähtävissä parin viime vuoden ajan. Oletus on, että tarjonta vilkastuu, kun kesää kohti kuljetaan. Jos tilastot pitävät paikkansa, luopujat ovat nyt 63 - 65 -vuotiaita ja sieltä olisi tulossa silloin niitä vanhemman pään kohteita, joka on se hintaluokaltaan halutuin.

Lue seuraavaksi