Ihmisoikeuskomissaari arvostelee Nigerian turvallisuusjoukkoja

Ihmisoikeusjärjestöt sanovat turvallisuusjoukkojen syyllistyneen muun muassa laittomiin teloituksiin ja kidutukseen taistelussa Boko Haram -äärijärjestöä vastaan.

Ulkomaat

YK:n ihmisoikeuskomissaari Navi Pillay arvostelee Nigerian turvallisuusjoukkoja ihmisoikeusrikkomuksista lähes viisi vuotta kestäneessä taistelussa Boko Haram -järjestöä vastaan.

Boko Haram on tappanut tuhansia ihmisiä yrittäessään muodostaa islamilaista valtiota Nigerian pohjoisosaan, jossa asukkaiden enemmistö on muslimeja. Järjestön iskuissa on kuollut tänä vuonna yli 300 ihmistä.

Ihmisoikeusjärjestöt sanovat turvallisuusjoukkojen syyllistyneen muun muassa laittomiin teloituksiin ja kidutukseen taistelussa äärijärjestöä vastaan.

Abujassa Nigeriassa vieraillut Pillay sanoo kuulleensa monilta tapaamiltaan ihmisiltä syytöksiä turvallisuusjoukkoja vastaan. Toimet ovat johtaneet siihen, että monet yhteisöt ovat vieraantuneet turvallisuusjoukkojen tavoitteista. Lisäksi ne ovat luoneet otollista maaperää Boko Haramin värväystoiminnalle, sanoo Pillay.