1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähkökatkot

Puuskittainen tuuli katkoi sähköjä ja pöllytti hiekkaa

Perjain kova tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille ja aiheuttanut sähkökatkoja. Tuuli on saanut myös katupölyn ilmaan pilaten ilmanlaadun.

Kuva: Yle

Kova puuskittainen tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille aiheuttaen sähkökatkoja perjantaina. Savitaipaleella, Taipalsaarella, Lappeenrannassa ja Ylämaalla ilman sähköä oli kello 16.30 yli 700 Lappeenrannan Energian asiakasta. Pahimmin sähkökatkot koettelivat Ylämaata, jossa sähköttömiä talouksia oli tuolloin 600. 

Myös Kymenlaakson sähkön asiakkaista muutamia kymmeniä oli vielä ilman sähköjä Luumäellä kello 16.30. Enimmillään Luumäellä sähkökatkot koettelivat liki kahtasataa asiakasta.  Sääennusteen mukaan tuulenpuuskat jatkuvat mahdollisesti parjantai-iltaan saakka.

Tuuli on myös vaikuttanut ilmanlaatuun Lappeenrannassa. Voimakkaan tuulen vuoksi hiekkapölyä on ilmassa paikoitellen runsaasti. Esimerkiksi Lappeenrannan Lauritsalassa ilmanlaatu on ollut perjantaina jopa erittäin huonoa. Keskustan ja Joutsenon katualueille levitetty kalsiumkloridiliuos on sitonut hiekkapölyä niin, että Lappeenrannan keskustan alueella ilmanlaatu on ollut välttävää. Lauantaiksi luvattu lumisade sitoo hiekoitushiekan.