Helsingin olympiasoihtu myytiin yli 134 000 eurolla

Harvinainen keräilykohde tuli kaupattavaksi olympialaisten soihtuviestitoimikunnassa vaikuttaneen henkilön jäämistöstä.

Kotimaa
Olympiasoihtua huutokaupataan.
Vuoden 1952 Helsingin olympialaisten soihtu myytiin lauantaina Helsingissä Rahaliike Holmaston huutokaupassa Helsingissä lauantaina 15. maaliskuuta.Rahaliike Holmasto / Lehtikuva

Helsingin vuoden 1952 kesäolympialaisten soihtu myytiin lauantaina Helsingissä Rahaliike Holmaston huutokaupassa. Soihdun hinta nousi 90 000 euron lähtöhinnastaan yli 134 000 euroon huutomaksuineen.

Rahaliike Holmaston mukaan kyseessä oli yksi kalleimmista huutokauppakohteista Suomessa viime vuosina, jos arvomaalauksia ei oteta huomioon.

Helsingin olympialaisiin valmistettiin kaikkiaan vain 22 soihtua. Viisi soihduista hävisi tai varastettiin soihtuviestin aikana matkalla Kreikasta Helsinkiin.

Soihduista 15 oli hopeisia ja seitsemän hopeoituja. Nyt myyty olympiasoihtu on hopeoitua messinkiä, ja se on soihtuviestitoimikunnassa vaikuttaneen henkilön jäämistöstä.

Helsingin olympiasoihtuja on ollut myynnissä vain harvoin. Yksi hopeisista soihduista kaupattiin muutama vuosi sitten pariisilaisessa huutokaupassa lähes 350 000 euron hintaan huutomaksuineen.