Yhdysvallat aloitti tutkinnan TeliaSoneran Uzbekistanin toimista

TeliaSonera ilmoitti viime viikolla, että Hollanti on aloittanut tutkinnan TeliaSoneran kahden holdingyhtiön toimista.

talous

Yhdysvaltain oikeusministeriö on käynnistänyt tutkinnan TeliaSonerasta ja yhtiön Uzbekistanissa tekemistä liiketoimista, kertoo TeliaSonera tiedotteessaan.

TeliaSoneran mukaan ministeriö on pyytänyt sitä toimittamaan tapaukseen liittyviä asiakirjoja.

TeliaSonera kertoo myös, että Yhdysvaltain arvopaperi­markkinoita valvova SEC on pyytänyt yhtiötä toimittamaan Uzbekistaniin liittyviä asiakirjoja ja tietoja.

– Yhteistä kaikille viranomaisyhteyksillemme on se, että meiltä on pyydetty tietoja TeliaSoneran Uzbekistanissa tekemistä investoinneista ja niihin liittyviä asiakirjoja. TeliaSonera tekee kaikin tavoin yhteistyötä kaikkien viranomaisten kanssa, kuten se on tehnyt Ruotsin syyttäjäviranomaisen kanssa jo jonkin aikaa, saadakseen täyden selvyyden näistä asioista, sanoo TeliaSoneran viestintäjohtaja Peter Borsos tiedotteessa.

TeliaSonera ilmoitti viime viikon keskiviikkona Hollannissa käynnistetystä tutkinnasta. Hollannin viranonmaiset ovat käynnistäneet lahjontaan ja rahanpesuun liittyvän tutkinnan kahdesta TeliaSoneran holdingyhtiöstä, joiden omistuksiin kuuluu TeliaSoneran Uzbekistanissa sijaitsevia toimintoja.

TeliaSoneran on väitetty syyllistyneen korruptioon, jotta se saisi toimilupia Uzbekistaniin.