Kolme satakuntalaislehteä katoamassa konkurssin takia

Ulvilan Seutu, Uusi Pori ja Satakuntalainen ovat katoamassa lehtikartalta. Syynä on kokemäkeläisen painotalon ja lehtiyhtiöiden konkurssi.

media
sanomalehtiä
Päivi Meritähti / Yle

Satakunnasta näyttää katoavan kolme lehteä. Paikallislehti Ulvilan Seutu, kaupunkilehti Uusi Pori ja keskustapuolueen asiaa ajanut Satakuntalainen ovat häviämässä lehtikartalta kokemäkeläisen painotalon konkurssin takia.

Kokemäkeläinen Satakunnan Painotuote on hakeutunut konkurssiin perjantaina. Asiasta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa. Yhtiön omistava toimitusjohtaja Juhani Seppälä on hakenut konkurssiin myös Ulvilan Seutua, Uutta Poria ja Satakuntalaista kustantavat yhtiöt.

– Kirjapaino- ja sanomalehtiala ovat suurissa vaikeuksissa. Sanomalehtien arvonlisäveron nousu on osaltaan vaikuttanut tilanteeseen. Ilmoitusmyynti takkuaa ja tilaukset vähenevät. Itellan viimeaikaiset ratkaisut eli jakelun kasvaneet kustannukset ovat myös iso asia, Seppälä sanoo.

Ilmoitusmyynti takkuaa ja tilaukset vähenevät.

Toimitusjohtaja Juhani Seppälä

Työttömyys uhkaa kymmeniä

Seppälän mukaan nyt yhtiöille haetaan pesänhoitajia Satakunnan Käräjäoikeudessa. Työttömäksi on jäämässä viitisenkymmentä ihmistä, jos lehdille ei löydy jatkajaa.

Eihän tämä hyvältä näytä.

Uuden Porin päätoimittaja Pekka Ruissalo

Satakunnan Painotuote on vastannut myös Sydän-Satakunnan ja Jokilaakson painatuksesta. Nämä lehdet joutuvat etsimään uuden painon.

Yle Satakunnan tavoittama Uuden Porin päätoimittaja Pekka Ruissalo ei osannut vielä sanoa, miten konkurssi vaikuttaa lehden tekemiseen.

– Eihän tämä hyvältä näytä, Ruissalo sanoo.