1. yle.fi
  2. Uutiset

Kupittaan nurmen korjaus nostaa stadionin vuokraa huimasti

Kupittaan jalkapallostadionin nurmen remontista on tullut yllätyskuluja liikuntapalvelukeskukselle. Parin vuoden takainen remontti nostaa vuokraa yli 130 000 eurolla vuoteen 2022 asti. Liikuntalautakunta ei ole moiseen summaan varautunut.

urheilu
Kupittaan jalkapallostadion syksyllä 2013.
Minna Rosvall / Yle

Pari vuotta sitten tehty Kupittaan jalkapallostadionin remontti nostaa kentän vuokraa yli 130 000 eurolla vuosittain vuoteen 2022 asti. Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen toivoo, että liikuntapalvelukeskus vapautettaisiin vuokrankorotuksesta, sillä siihen ei ole varauduttu budjetissa.

Jalkapallostadionin remontti maksoi noin miljoona euroa. Ennen korotusta vapaa-aikatoimi on maksanut 150 000 euron vuokraa kentästä ja olympiakatsomosta.

Liikuntalautakunnalla oli ennen peruskorjausta käsitys, että nurmikentän peruskorjaus ei nosta kentästä perittävää vuokraa, vaan kysymyksessä on ylläpitokorjaus ja että hanke rahoitetaan niin sanotulla korjausvelkapääomalla, jota kaikilta palvelualueilta kerätään hallintaansa luovutetuista tiloista niin sanotun perusvuokran lisäksi.

Liikuntapalvelukeskus havaitsi Tilaliikelaitoksen yksipuolisen vuokrankorotusratkaisun vasta syksyllä 2013 tarkastellessaan perusteetta kohonneita vuokrakulujaan. Tämä 137 221 euron vuokrankasvu aiheutti suurimman osan liikuntapalvelujen talousarviomenojen ylityksestä vuonna 2013.

Lue seuraavaksi