1. yle.fi
  2. Uutiset

Kerjäläiset ja kaupustelijat yhä aggressiivisempia

Kevät tuo perinteisesti muurarin ja rapparin, mutta yhä useammin myös kerjäläisen ja kaupustelijan. Poliisin mukaan Suomeen tulleet kerjäläiset ja kaupustelijat ovat jokakeväinen ja yhä paheneva ilmiö.

Kotimaan uutiset
Nainen kerjää kadulla Helsingissä.
Nainen kerjää kadulla Helsingissä.Yle

Komisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisilaitokselta sanoo, että poliisi on saanut tänä keväänä lukuisia ilmoituksia aggressiivisesta kerjäämisestä ja kaupustelusta. Etenkin kaupustelijat ovat tulleet useasti niin sanotusti iholle.

Koetaan kiusalliseksi kun joku ottaa päällysvaatteista kiinni ja tyrkyttää kasvojen edessä tavaraa, yleensä jotain rihkamaa.

Kai Loukkaanhuhta

- Varsinaisia pahoinpitelyilmoituksia ei ole tullut, mutta se koetaan kiusalliseksi kun joku ottaa päällysvaatteista kiinni ja tyrkyttää kasvojen edessä tavaraa, yleensä jotain rihkamaa, Kai Loukkaanhuhta sanoo.

Soitto hätäkeskukseen tarpeen vaatiessa

Poliisin mukaan suurin osa kaupustelutilanteista on tapahtunut kauppojen parkkipaikoilla sekä valtateiden ja moottoriteiden varsilla. Poliisi toivoo, että ihmiset ottaisivat yhteyttä poliisiin tai hätäkeskukseen, jos kaupittelu alkaa tuntua liian kiihkeältä.

- Toivomme, että näissä tapauksissa soitettaisiin hätäkeskukseen 112:een, jolloin poliisipartio voisi tulla paikalle selvittämään mistä on kyse, sanoo komisario Kai Loukkaanhuhta.

Moottoritiellä kaupittelu on vaarallista

Poliisin mukaan uusi ja koko ajan lisääntyvä ilmiö on kaupittelu moottori- ja valtateiden varsilla. Poliisi pitää sitä huolestuttavana.

- Meille on tullut useita kertoja viikossa ilmoitus, että joku ajoneuvo on pysähtynyt moottoritielle. Siellä annetaan ymmärtää, että on joku hätä. Sitten kun joku pysähtyy auttamaan, yritetäänkin kaupitella jotain rihkamaa, Kai Loukkaanhuhta sanoo.

- Näistä tapauksista pitäisi ilmoittaa aina hätäkeskukseen, sillä ne vaarantavat liikenneturvallisuutta.

Lue seuraavaksi