Tarvasjoki sai kosinnan Marttilalta

Selvitysmiehen esittämä pakkoavioliitto Liedon kanssa ei miellytä. Pöytyä ja nyt myös Marttila ovat kiinnostuneita Tarvasjoen kumppanuudesta.

Tarvasjoki
Tarvasjoen maisemaa.
Yagmur Özberkan / Yle

Kriisikunta Tarvasjoki saattaa yhdistyä Marttilan kunnan kanssa. Tarvasjoen kunnanvaltuusto otti maanantaina käsittelyyn aiemmin päivällä saapuneen liitosehdotuksen. Valtuusto myönsi äänin 11 - 6 valtuudet neuvotella liitoksista tässä vaiheessa Pöytyän ja Marttilan kanssa.

Pöytyä on jo ennen Marttilaa esittänyt halunsa kuntaliitokseen Tarvasjoen kanssa. Kuntajakoselvittäjät ehdottivat Tarvasjoen kumppaniksi Lietoa, mutta neuvottelut Liedon kanssa päätyivät umpikujaan.

Pöytyä tarjosi kriisikunta Tarvasjoelle tuoreeltaan yhteistyön kättä, kun kävi selväksi, että Liedon kanssa ei yhteistä säveltä löytynyt. Tarvasjoki on velkainen, mutta liitos toteuttaisi Pöytyän haavetta kasvaa isoksi kunnaksi Loimaan ja Turun välimaastoon.

Pöytyän ja Tarvasjoen liitoksesta tulisi noin 10 000 asukkaan kunta. Uuden kosijan Marttilan kanssa solmittu liitos synnyttäisi noin 4000 asukkaan kokonaisuuden.

Tarvasjoella toivotaan, että valtiovallalta löytyisi tahtoa joustaa selvityksenteon aikataulussa. Tosin kriisikuntana Tarvasjoen sanalla ei ole painoa. Ennen kuin Tarvasjoen häitä vietetään, pitää liitossopimus hyväksyttää kunnanvaltuustoissa ja Arkadianmäellä.