1. yle.fi
  2. Uutiset

Keskustan Sipilä varoittaa pakotteiden kierteestä

SIpilä kertoi olevansa tyytyväinen siihen, että on päässyt sairauslomalta takaisin töihin. Varasuunnitelmia sairauden uusimisen varalta hänellä ei ole.

Kotimaan uutiset
Keskustan puheenjohtaja Juha SIpilä
Juha Sipilä palasi puolentoista kuukauden sairauslomalta. Työpöydällä odottavat muun muassa eurovaalien haasteet sekä Keskustan kevään aikana laskeneet kannatusluvut.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on huolissaan Ukrainan kriisiin liittyvien pakotteiden mahdollisesta kierteestä. Pakotteet ja niitä seuraava pakotteiden kierre eivät hänen mukaansa tee hyvää myöskään Suomen taloudelle.

Tästä voi tulla Suomelle kolmas miinusmerkkisen kasvun vuosi, Sipilä sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa. Hän muistutti, etteivät pakotteet ole mieluinen vaihtoehto myöskään Saksalle, jolla on isoja hankkeita Venäjällä.

Sipilä sanoo toivovansa, että kriisi ratkeaa neuvottelemalla. Kyseeseen tulisivat lähinnä Ukrainan ja Venäjän väliset neuvottelut. Sipilän mukaan Suomelle sopisi hyvin, että neuvottelut järjestettäisiin täällä. Hän ei kuitenkaan pidä sitä todennäköisenä.

"Nyt on helppo hengittää"

Sipilä kertoi myös olevansa tyytyväinen siihen, että on päässyt sairauslomalta takaisin töihin. Hän vakuutti olevansa hyvässä kunnossa.

– Nyt on kirjaimellisesti helppo hengittää, Sipilä sanoi.

Sipilä kertoi miettineensä sairausloman aikana useasti, pyystyykö hän hoitamaan puheenjohtajan tehtävää. Asiaa käytiin huolella läpi lääkäreiden kanssa. Taustalta ei kuitenkaan löytynyt vakavaa sairautta, joka olisi estänyt tehtävän täysipainoisen hoitamisen.

– Ei muuta kuin täysillä takaisin, hän sanoi.

Varasuunnitelmia Sipilällä ei ole sairauden uusimisen varalta. Jos sairaus yllättää, niin puolue valitsee uusia toimijoita, hän sanoo.

Lue seuraavaksi