1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ely-keskus hellitti Lahden Kujalan valituksestaan – viereinen logistiikka-alue viivästyi liito-oravista

Hämeen ely-keskus on perääntynyt entisen Kujalan maatalousoppilaitoksen rakennuskiistassa. Viereinen logistiikkakeskuksen alue kärsi vuosikausien valituskierteestä, jonka keskiössä olivat liito-oravat.

Kotimaan uutiset
Kujalan maaseutuoppilaitos.
Juha-Petri Koponen / Yle

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on perääntynyt Lahden Kujalan maatalousoppilaitoksen rakennusten purkua koskevassa kiistassa.

Ely-keskus valitti Lahden seudun rakennuslautakunnan purkuluparatkaisusta Kouvolan hallinto-oikeuteen ja vaati lautakunnan luvan kumoamista viime lokakuussa.

Ely on helmikuun lopussa peruuttanut valituksensa ja se raukeaa. Alunperin ely-keskuksen mielestä kolmea Lahden kaupunginmuseon kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokkaaksi luokittelemaa rakennusta ei olisi saanut purkaa.

Listalla olivat 1940-luvulla rakennettu puutarhurin talo ja 1950-luvulla valmistuneet Kivilinna sekä entisen maatalousoppilaitoksen johtajan asunto.

Lahden kaupungilla on tarkoitus kaavoittaa alue elinkeinoelämän tarpeiden mukaiseksi.

Kujalan alueelle rakennettu logistiikkakeskus joutui taannoin vuosikausien valituskierteeseen muun muassa liito-oravien takia. Alue saatiin vihdoin rakenteille, mutta se ei ole vetänyt odotetusti yrityksiä.

Lue seuraavaksi