1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Sotilasurheilun MM-kisat Lapissa

Sotilaiden hiihdon maailmanmestaruuksista kilpaillaan ensi viikolla Sodankylässä ja Levillä. Puolustusvoimat järjestää Kansainvälisen Sotilasurheiluliiton hiihdon maailmanmestaruuskilpailut 24.-29. maaliskuuta. Kilpailijoiden joukossa nähdään lukuisia olympiamitalisteja Sotšista.

urheilu

Kansainvälisen Sotilasurheiluliiton (CISM) 52. sotilaiden hiihdon maailmanmestaruuskilpailut (siirryt toiseen palveluun) järjestetään Sodankylässä ja Levillä. Sotilaat kilpailevat maailmanmestaruuksista hiihdossa, ampumahiihdossa, hiihtosuunnistuksessa, partiohiihdossa ja suurpujottelussa.

Kilpailuihin osallistuu 267 kilpailijaa 25 maasta.

Kilpailijoiden joukossa on esim. ampumahiihdossa Sotšin olympialaisissa kaksi kultaa napannut Ranskan Martin Fourcade ja syöksylaskun kultaa voittanut Itävallan Mathias Mayer. Suomen olympiaedustajia ovat Juho Mikkonen ja Ahti Toivanen.

Kilpailut järjestää Jääkäriprikaati yhdessä Maavoimien esikunnan kanssa. Sotilaiden hiihdon maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Suomessa nyt viidettä kertaa.

Yleisöllä on vapaa pääsy mm. kilpailujen avajaisiin 25.3. sekä seuraamaan kilpailuja Kommattivaaran hiihtokeskukseen ja Leville.

Lue seuraavaksi