1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kouvolan Kouvot jatkaa korisliigassa

Talousvaikeuksissa kamppaileva seura on tehnyt viimeisten viikkojen aikana töitä saadakseen talouttaan kuntoon. Seura on neuvotellut velkojien kanssa sekä saanut tukieuroja yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lisäksi seura saa kolmelta kouvolalaisyritykseltä kolmivuotisen lainan.

Kuva: Kouvot

Korisliigajoukkue Kouvolan Kouvoille on viime vuosina kertynyt velkaa kuusinumeroinen summa. Kouvojen edustusjoukkueen taustaryhmän puheenjohtaja Jukka Silénin mukaan seura oli kuukausi sitten konkurssikypsä. Hän väläytteli jopa mahdollisuutta luopua liigapaikasta.

Viime viikkojen aikana seura piti tiiviitä neuvotteluja eri tahojen kanssa ja nyt Silenin mukaan tilanne näyttää paremmalta kuin vuosiin.

– Saamme kolmelta kouvolalaisyritykseltä merkittävän suuruisen kolmivuotisen lainan ja lisäksi olemme neuvotelleet velkojien kanssa velkojen pois maksusta, kertoo Silén.

– Lisäksi olemme saaneet tukieuroja sekä yrityksiltä että yksityisiltä ihmisiltä.

Helmikuussa Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen lupautui mukaan varainkeruuseen. Hän lupasi kerätä sponsorituloja 12 000 euroa. Mikäli Lehtonen ei onnistu saamaan rahoja kasaan, erotus otetaan hänen palkastaan.

Kouvojen edustusjoukkueen taustaryhmän puheenjohtaja Jukka Silénin mukaan seura jatkaa kevääseen ja ensi kauteen paremmasta ja tasapainoisemmasta tilanteesta kuin moneen vuoteen.

– Lisäksi yksi tärkeä asia mikä on tapahtunut viime viikkojen aikana, on seuran luottamuksen palauttaminen Kouvolan kaupungin sekä korisfanien suuntaan.