Täysi-ikäiseksi tullut Linda Vink: musiikkivideolla piti olla karvaton sfinx-kissa

Viime kesänä alaikäinen Linda Lastunen alias Linda Vink sai lööppitilaa laulettuaan avaussinkullaan tyrkyllä olevasta karvattomasta kissasta. Tänään täysi-ikäinen Linda sanoo tietävänsä mistä lauloi eivätkä aikuiset miehet tuotantotiimissä päässeet häntä vedättämään.

viihde
Linda Vink radiostudiolla
Linda Lastunen sanoo pärjäävänsä hyvin ilman kovaa meikkiä, mutta Linda Vink voi turvautua kovaan maskiin ja peruukkiin.Miki Wallenius / Yle

Nuoria naislaulajia on tänä päivänä tarjolla runsain mitoin. On Tuulia, Sannia, Teaa, Tiitua ja monia muita.

Joukkoon tulee myös juuri 18 vuotta täyttänyt hämeenlinnalainen Linda Lastunen, taiteilijanimeltään Vink. Hän julkaisi viime viikolla uransa ensimmäisen tanssipoppia sisältävän abumin, joka kantaa nimeä Dödöö ja meikkii.

- Levy nimi tulee levyllä olevasta laulusta Ei tarvii näytellä prinsessaa. Se kuvaa minua. Olen aika luonnollinen omassa persoonassani kertoo Linda Lastunen.

Nuori nainen myöntää että hänen alter egollaan on välillä kova maski ja platinaperuukki, mutta vapaa-ajalla hämäläisneito uskaltaa turvautua pelkästään kasvovoiteisiin.

Sfinx-kissan piti siloitella sanomaa

Linda Vinkin ura alkoi viime kesänä pienellä kohulla kun hän ensimmäisellä singlellään Vink Vink uskaltatui laulamaan teinitytöstä, jonka poikaystävä käytti aikansa mielummin pleikkariin ja feacebookkiin kuin hellyyttä kaipaavaan tyttöystäväänsä.

Ei se niin mennyt. Vaikka blondi olenkin, niin toivottavasti en tyhmä

Linda Vink

Silloin vasta 17-vuotias Lastunen lauloi Maki Kolehmaisen ja Jimi Constatinen tekemällä kappaleella "sul ois vieressä karvaton kissa , joka sylkkyyn ois tyrkyllä".

Moralistit ja iltapäivälehdet innostuivat ja videota katsottiin netissä 1,5 miljoonaa kertaa. Aloitteleva artisti sai hetkessä näkyvyyttä.

Vedättivätkö tuotantopuolen sedät sinua pikkutuhmalla kappaleella?

- Ei se niin mennyt. Vaikka blondi olenkin, niin toivottavasti en tyhmä.

Linda tiesi mistä lauloi. Laulajan mukaan laulun musiikkivideolle suunniteltiin alun perin karvattomana tunnetun sfinx-kissan näyttämistä pehmentämään sanomaa. Se jäi kuitenkin pois.

- Mutta onko tää puoli vuotta kasvattanut mua kypsemmäksi niin että nyt voisin laulaa sitä toisessa mielessä? miettii täysi-ikäinen Linda.

Dödöö ja meikkii-levyllä linja jatkuu, mutta piirun viattomampana. Linda arvelee levynsä kohderyhmän olevan vähän vanhempia kuin Robinin levyillä.

-Kyllä se lähtee 12-vuotiaista ylöspäin.

Hämeenlinnassa ei pääse puhumaan ruotsia

Millaista naiskuvaa haluat tuoda julki?

Tykkään paljon touhuta lasten kanssa, mutta myös yhteiskuntatieteet kiinnostaisivat

Linda Vink

- Ole oma itsesi, sillä usein pärjää pitkälle. Älkää valitko miestä tai poikaystävää sen mukaan mitä hän teidän ulkokuoresta haluaa, Hämeenlinnassa asuva Linda pamauttaa.

Ensi keväänä Linda Lastusella on vuorossa ylioppilaskirjoitukset. Mielessä on kirjoittaa tietysti ruotsi, joka on hänen äidinkielensä. Hämeenlinnassa ei kuulemma juurikaan pääse äidinkieltä käyttämään.

Muita kirjoitettavia lienevät terveystieto, englanti, äidinkieli, psykologia ja yhteiskuntaoppi. Ammattihaaveissa on päällimmäisenä ala-asteen opettaja.

-Tykkään paljon touhuta lasten kanssa, mutta myös yhteiskuntatieteet kiinnostaisivat.